Muskelsvindfonden udgiver bog

Gitte Dreier og Suzanne Skærbæk

19. maj 2022

Muskelsvindfonden fejrer sin 50-årsfødselsdag med en kæmpefest og en jubilæumsbog, som bringer et tilbageblik på den vigtige kultur og politiske arv, som foreningen har skabt.

Muskelsvindfonden står bag banebrydende kulturelle arrangementer som Grøn Koncert og Cirkus Summarum, og politiske sejre som gratis fysioterapi, mobile respiratorbehandling og hjælperordningen. Det er mere end blot en “coffee-table-book” med flotte billeder. Det er et 104 sider langt vidnesbyrd om den fantastiske historie, som en markant forening som Muskelsvindfonden har bag sig.

Bog udgives samtidig med stor fejring af 50-årsjubilæum

Bogen er lavet i forbindelse med Muskelsvindfondens 50-årsjubilæum med støtte fra Tuborg,  Bjerregaard Sikkerhed og Merrild.

Bogen kan fås til Muskelsvindfondens Jubilæumsfest, som fejres med et brag på Musholm – Ferie – Sport – Konference torsdag den 19. maj 2022. Her samles partnere, medlemmer, medarbejdere, frivillige og venner af huset til en stor jubilæumsfest, hvor kunstnerne Andreas Odbjerg, Tessa, Carpark North og Suspekt går på scenen med entertaineren Jacob Haugaard og Muskelsvindfondens formand, Simon Toftgaard Jespersen som konferencierer.

Fakta om bogen

104 sider bog udgivet med støtte fra Tuborg, Merrild Kaffe og Bjerregaard Sikkerhed

Redaktør: Gitte Dreier Jacobsen, kontakt på Gitte@muskelsvindfonden.dk

Muskelsvindfonden er en kulturinstitution

Den midaldrende forening har med sine 50 år sat et markant og tydeligt aftryk på den danske kultur – og et vigtigt aftryk. Grøn Koncert er blevet en institution i dansk kulturliv, siger kulturforsker.

– Som kulturinstitution er Grøn Koncert med til at støtte op om danske musikere og ikke mindst skabe en folkelig fest, hvor alle kan deltage, og det er en vigtig opgave, siger lektor og kulturforsker på Roskilde Universitet, Fabian Holt.

Der var engang en ung mand, et oprør og musik…

I bogen kan man blandt andet læse, hvordan det hele begyndte i 1971, da den dengang 27-årige Evald Krog og nære venner besluttede at stifte en ny forening. Der blev ikke gjort nok for mennesker med muskelsvind, mente han.  Det er stadig en stor del af Muskelsvindfondens DNA, at den samler på oplevelser, mens den samler ind, fortæller indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

Som kulturinstitution er Grøn Koncert med til at støtte op om danske musikere og ikke mindst skabe en folkelig fest, hvor alle kan deltage, og det er en vigtig opgave

Fabian Holt

professor

– I en verden, hvor mange jagter nicher, det individuelle og unikke, jagter Muskelsvindfonden det, der samler. Vi deler ikke op, men ud. Af oplevelser. Af øjeblikke. Af hjertet. Til hele Danmark, siger indsamlingschef Theis Petersen.

Udover Grøn Koncert har Muskelsvindfonden skabt Cirkus Summarum, Cirkus Jul, RehabiliteringsCenter for Muskelsvind, som sikrer det gode liv med muskelsvind, Event Safety som sammen med Smukfest sørger for, at vi kan gå sikkert til koncert, og Musholm, som er et af verdens mest tilgængelige konference- og feriecentre.

Forord af Poul Nyrup og andre kendte personligheder

Alle historiske fortællinger er samlet et sted med forord af nogle af de bemærkelsesværdige mennesker, som altid har støtte op om Muskelsvindfondens arbejde, nemlig tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, forsanger i bandet SUSPEKT Emil Simonsen og vært kendt fra DR Sara Bro.

Muskelsvindfonden er en konstant påmindelse til samfundet om ikke at glemme at opføre sig ordentligt over for de personer og mennesker, der har det lidt sværere end andre, hvad enten det er fysisk eller mentalt.

Poul Nyrup

tidligere statsminister

Poul Nyrup Rasmussen skriver blandt andet i forordet:

– Muskelsvindfonden har gennem alle tider vist og gjort det tydeligt for alle, hvad livsglæde og livsgnist er. Muskelsvindfonden er en konstant påmindelse til samfundet om ikke at glemme at opføre sig ordentligt over for de personer og mennesker, der har det lidt sværere end andre, hvad enten det er fysisk eller mentalt. (…) Ingen mennesker med hjertet på rette sted kan sidde budskaberne fra Muskelsvindfonden overhørig, og det er, fordi I igennem 50+1 år har været i stand til at fastholde sjælen og livsglæden i jeres organisation. I skal fortsætte med at bære det budskab frem: ”at der altid er et liv foran os, måske et liv på trods, men der er altid et liv.

Læs hele bogen her

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål eller ønsker du at bruge historier fra bogen, kontakt mig endelig