Cast til Cirkus Jul er på plads

Redaktionen

13. sep 2021

Skuespillerne, som skal spille børnebogsikonerne som Orla Frøsnapper, Cirkeline, Vitello, næsehornet Otto og Mustafa, er nu fundet

Arrangøren bag Cirkus Summarum, Muskelsvindfonden, kan sammen med Aarhus Teater og Saxo nu løfte sløret for castet til den allerførste udgave af Cirkus Jul – en helt ny og magisk familieoplevelse i cirkusteltet. Forestillingen har premiere den 18. november i København (Ballerup), og fortsætter derefter i Aarhus (Tangkrogen), hvor den kan opleves fra den 9. december.

Et stærkt cast af skuespil og akrobatik

Arian Kashef spiller Mustafa i CJ. foto: Lauge Elkær
Arian Kashef spiller Mustafa i CJ. foto: Lauge Elkær

I rollen som kioskejeren Mustafa ses stortalentet Arian Kashef. Arian fik sit store gennembrud i den populære danske DR-serie Når støvet har lagt sig, hvorefter han har medvirket i blandt andet filmen Shorta og i den Reumert-vindende forestilling Lyden af de skuldre vi står på på Aarhus Teater. I rollen som den stolte og underholdende Mustafa vil han sørge for, at publikum får en røverhistorie eller to smækket over disken.

 

Carsten Svendsen spiller Cirkusdirektøren Far Sol. Foto: Lena Paaske
Carsten Svendsen spiller Cirkusdirektøren Far Sol. Foto: Lena Paaske

Rollen som cirkusdirektøren Far Sol bliver fyldt ud af Carsten Svendsen, som får til opgave at holde styr på de livlige figurer. Svendsen er en af denne tids mest populære musical- og teaterskuespillere og har medvirket i en lang række store forestillinger herunder The Book of Mormon og Cabaret. I 2022 indtager han rollen som Willy Wonka i Charlie og Chokoladefabrikken på Østre Gasværk, og kan desuden gøre god brug af sine erfaringer fra manegen, når han til næste år også medvirker i Cirkusrevyen for første gang.

 

Sunniva Byvard spiller Cirkeline.
Sunniva Byvard spiller Cirkeline.

Sunniva Byvard er en vaskeægte cirkusartist og skal derfor lave akrobatik, som den legende og eventyrlystne Cirkeline. En fantasifuld figur, som uden tvivl vil sætte smil på alles læber, når hun træder ind i manegen. Sunniva har siden 2012 medvirket i intet mindre end 19 forestillinger med akrobatik i luften, dans på gulvet og imponeret publikum gang på gang med stunts og balancekrævende håndstand.

 

Michael Slebsager spiller Orla Frøsnapper. Foto: Isak Hoffmeyer
Michael Slebsager spiller Orla Frøsnapper. Foto: Isak Hoffmeyer

Michael Slebsager udfylder rollen som den spøjse, men elskværdige og frække Vitello. I Cirkus Jul får vi at se, hvilke selvforskyldte problemer Vitello får rodet sig ud i denne gang, og hvilke skøre løsninger han finder på. Michael Slebsager er især kendt fra Broen 3 og Fjernsyn for voksne.

 

Carl-Christian Riesta spiller Vitello. Foto: Anders Krüger
Carl-Christian Riesta spiller Vitello. Foto: Anders Krüger

Til at komplementere Vitello som den anden spilopmager har vi Carl-Christian Riestra som Orla Frøsnapper. En karakter, som på komisk vis altid bliver narret – på trods af, at han ser sig selv som byens største bølle. Carl-Christian har blandt andet spillet med i filmen Så længe jeg lever og Teaterkoncert CV Jørgensen på Aarhus Teater og Aveny-T.

Et hold af danseartister spiller rollen som Otto i form af en stor næsehornsdukke.
Forestillingens hovedrolle vil blive offentliggjort senere på efteråret.

 

Jeanette Albek er kapelmester og spiller også Fru Sol. Foto: Ole Christiansen
Jeanette Albek er kapelmester og spiller også Fru Sol. Foto: Ole Christiansen

Foruden de dygtige skuespillere i manegen vil cirkusteltet fyldes med dans og sang. Det akkompagneres af et fremragende juleorkester, som føres an af den Reumerthædrede kapelmester Jeanett Albeck, som også spiller Fru Sol, og otte danseglade børn. Jeanett har tidligere både komponeret musik til og medvirket i Cirkus Summarum og senest har hun medvirket i DR2’s nytårskoncert og været vært ved Danish Music Awards Jazz 2020.

Cirkus Jul kan opleves i henholdsvis København (Ballerup) og Aarhus (Tangkrogen). Se den samlede spilleplan herunder.

Læs mere og køb billetter på cirkusjul.dk

Oplev Cirkus Jul her

København, Ballerup

UGE 46

Tirsdag den 16. november kl. 17.00 (forpremiere) Onsdag den 17. november kl. 17.00 (forpremiere) Torsdag den 18. november kl. 17.00
Fredag den 19. november kl. 17.00

Lørdag den 20. november kl. 12.30 & kl. 16.30 Søndag den 21. november kl. 12.30 & kl. 16.30

UGE 47

Torsdag den 25. november kl. 17.00
Fredag den 26. november kl. 17.00
Lørdag den 27. november kl. 12.30 & kl. 16.30 Søndag den 28. november kl. 12.30 & kl. 16.30

Aarhus, Tangkrogen

UGE 49

Torsdag den 9. december kl. 17.00 (forpremiere) Fredag den 10. december kl. 17.00
Lørdag den 11. december kl. 12.30 & kl. 16.30 Søndag den 12. december kl. 12.30 & kl. 16.30

UGE 50

Torsdag den 16. december kl. 17.00
Fredag den 17. december kl. 17.00
Lørdag den 18. december kl. 12.30 & kl. 16.30 Søndag den 19. december kl. 12.30 & kl. 16.30

UGE 51

Mandag den 20. december kl. 12.30 & kl. 16.30

Rolleliste:

 • Mustafa: Arian Kashef
 • Cirkusdirektøren Far Sol: Carsten Svendsen
 • Vitello: Michael Slebsger
 • Orla Frøsnapper: Carl-Christian Riestra
 • Cirkeline: Sunniva Byvard
 • Kapelmester og Fru Sol: Jeanett AlbeckForestillingens hovedrolle vil blive offentliggjort senere på efteråret.

Det kreative hold:

 • Iscenesætter: Martin Lyngbo
 • Manuskript: Martin Lyngbo og Tomas Lagermand Lundme
 • Koreograf: Toniah Pedersen
 • Scenografisk idé: Torden og Lynild
 • Kapelmester: Jeanett Albeck

Om Cirkus Jul 2021

Cirkus Jul finder sted fra den 18. november til den 20. december 2021 og kombinerer kendte børnebogsuniverser med teater, sang og dans i et forunderligt juleshow. I Cirkus Jul optræder nogle af de velkendte karakterer fra den danske børnelitteraturs skatkammer for første gang i samlet flok – i levende live midt i manegen.

Klassiske figurer bringes videre til den nye generation

Man kan blandt andet glæde sig til at opleve Jakob Martin Strids Mustafa, kendt fra Mustafas kiosk, og Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesens Vitello. Hertil kommer klassiske figurer som Ole Lund Kirkegaards Orla Frøsnapper og næsehornet Otto såvel som Hanne Hastrups Cirkeline. Alle figurer er fra ikoniske universer, som adskillige generationer af danskere er vokset op med i højtlæsningen, og som Cirkus Jul nu bringer videre til landets yngste generationer.

Julestemning på pladsen

Oplevelsen begynder allerede uden for teltet, hvor man inden showet vil kunne opleve en skov af juletræer og nyde duften af gran, mens de voksne nyder et glas gløgg og de små en kop dampende varm kakao med flødeskum. For dem, der ikke kender bøgerne godt, eller som bare har lyst til at få dem genopfrisket, kan man gå på opdagelse i universerne på pladsen omkring cirkusteltet man på magisk vis kan opleve dem komme til live i manegen.

Cirkus Jul er skrevet af Martin og Tomas

Til at iscenesætte det fantastiske hold af levende børnebogsfigurer og artister har Cirkus Jul allieret sig med iscenesætter Martin Lyngbo, som gennem en lang årrække som teaterdirektør for Mungo Park i Allerød og senere også i Mungo Park Kolding fornyede teatrets udtryk med en række produktioner og tiltag, der udfordrede forestillingen om, hvad et moderne teater kan. Martin har instrueret forestillinger på nogle af landets største teaterscener. Martin har skrevet Cirkus Jul sammen med det anerkendte multitalent Tomas Lagermand Lundme, der foruden at være dramatiker også kan kalde sig forfatter, billedkunstner, skribent og debattør.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk