De legendariske Slappendales vender tilbage

Redaktionen

01. apr 2022

Nøgne mænd på scenen skal lokke endnu flere gæster til året Grøn Koncert, når dele af den legendariske strippertrup “Slappendales” genopstår efter 25 års pause. Muskelsvindfondens formand bliver en del af strippertruppen

Det er ikke store muskler, som præger den mandlige strippertrup Slappendales fra Muskelsvindfonden. Og de eneste six-packs de har, er dem, Tuborg har leveret til dem.  

Det skulle have været et 25-års jubilæums-genopstandelse af de legendariske Slappendales på Grøn i 2020, men på grund af corona blev gruppens tilbagevenden udskudt til denne sommer. Derfor kan gæsterne til sommer se eller gense en del af de oprindelige Slappendales optræde på Grøn 22 sammen gruppens nyeste medlem, Muskelsvindfondens formand Simon Toftgaard Jespersen.  

Formand for Muskelsvindfonden: Jeg er ret blufærdig

Slappendales var en succesfuld stripper gruppe på Grøn 1995, som opstod i kølvandet på de amerikanske mandlige strippere Chippendales. Formålet var på en humoristisk måde at sætte fokus på, hvor forskellige kroppe ser ud, og initiativet skulle være med til at skabe en stigende accept af vores forskelligheder. Den mission består og genopstår.

- Det var en ære at blive medlem af gruppen, men min udfordring er, at jeg er ret blufærdig. Det har altid været et problem, og jeg savner nogle redskaber til at komme min blufærdighed til livs. Det har de tidligere medlemmer af truppen lovet at give mig.

Simon Toftgaard Simonsen

Formand for Muskelsvindfonden

– Det var en ære at blive medlem af gruppen, men min udfordring er, at jeg er ret blufærdig. Det har altid været et problem, og jeg savner nogle redskaber til at komme min blufærdighed til livs. Det har de tidligere medlemmer af truppen lovet at give mig. I første omgang har jeg derfor – som nyt medlem af truppen – fået lov til at placere mig på bagerste række. Med det løfte blev det et kæmpestort og rungende ja til Slappendales, fortæller formand for Muskelsvindfonden Simon Toftgaard Jespersen, der mener, at selve idéen med Slappensdales harmonerer med vores vision om Plads til forskelle. 

Træningslejr for nye strippere og turne på plejehjem

Træningslejr for nye strippere med muskelsvind begynder i maj, og på blot fire uger skal den nuværende formand for Muskelsvindfonden lære strippens kunst af den del af Slappendales, som er tilbage:

– Simon er temmelig uerfaren og blufærdig, men det skal vi nok få lavet om på under de her træningslejre. Og det passer mig fint, at han ikke stjæler rampelyset fra os andre, fortæller en tidligere Slappendale, som af hensyn til sin kæreste ønsker at være anonym. Han fortsætter:
– Vores plan er at tage på turne efter Grøn for at samle penge ind til Muskelsvindfonden. Vi starter på plejehjem landet over, fordi det på mange måder er en oplagt målgruppe. Det var svært i 1995, at få en pole, altså sådan en stripper-pæl, integreret i vores nummer, men det problem har vi løst her et kvart århundrede senere. Det bliver legendarisk. 

Som Vorherre har skabt dem med butterfly

Slappendales 25-årsjubilæum skulle have været fejret i 2020, men blev udskudt på grund af corona-pandemien. Muskelsvindfondens fader Evald Krog var ham, der inspirerede den oprindelige idé fra 1995. Han viste sig gerne frem, viste gerne sin krop, lod sig endog fotografere til Politiken i fuld positur på badebriksen. Hans smittende eksempel var derfor inspiration for de legendariske Slappendales, der på Grøn Koncert viste sig frem, som Vorherre havde skabt dem – med butterfly. 

– Vi ser godt ud, sagde Evald altid.
– Kroppe er smukke, hvad enten man har muskelsvind eller ikke har det, sagde han.
 

Du kan kontakte Muskelsvindfonden på susk@muskelsvindfonden.dk, hvis du ønsker oplysninger om Slappendales 2022 tour.

Tuborg har ikke ønsket at kommentere initiativet, men melder at de overvejer at give rabat på sixpack.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk