Det handlede om mod på årets sommerkursus

Kirsten Nielsen

04. jul 2022

Det er hammer hammer fedt! Jeg kysser dig om lidt…
Jacob Haugaard lægger ud med et foredrag om modet til at sige nej til afhængigheden af alkohol. Han er hudløst ærlig og samtidig fuld af selv-ironi og humor og en helt fantastisk energi! Vi skråler alle med på Haveje og Det er hammer hammer fedt! Og så er kurset ligesom skudt i gang!

Vi er 14 med muskelsvind sammen med mange fra Ulykkespatientforeningen, Polioforeningen og andre, der bare elsker Egmont Højskolens sommerkursus! Gennemsnitsalderen er nok pænt over de 50 år, og de lyse lokker skjules da heller ikke. En 110 stykker alt i alt er vi vel!

Livserfaring og plads til forskelle

Et hold på 20 unge hjælpelærere gør kurset til noget helt særligt. De giver en hånd, når maden skal serveres, og når man skal have tøjet på. Men mest af alt er de der med deres energi og gå-på-mod og kan holde en mentalt i hånden, hvis man gerne vil ud at sejle for første gang, lave mad i naturen, synge i kor eller holde mikrofonen, når man gi’r den fuld gas med “I did it My Way” som Rikard og Rita under fredagens Karaoke Bar. Det er smukt og unikt!

Gennemgående tema om mod

Det handler netop om mod i år. Mod til at stå ved sig selv, til at stå frem og til at springe ud eller sige nej tak!

Temaet er fastlagt af et arrangørhold med Thomas Krysiza, Helle Lohmann og jeg (Kirsten Nielsen) fra Muskelsvindfonden, Gurli Beckmann Nielsen og Githa Tougaard fra Ulykkespatientforeningen og Polioforeningen og de 2 kursusledere Nina Numan og Mette Lager, som er faste undervisere på Egmonthøjskolen. Vi snakker fag og finder på ideer til foredragsholdere, og sammen er det nu på snart 15. år lykkedes os at skabe en højskoleuge for alle!

Intens uge med fuldt program

Det er en meget intens uge med fuldt program. Men ud over de spændende fag med glas, kor, madlavning, sejlads, udeliv, vand og bevægelse og foredrag af mennesker, der deler ud af helt særlige erfaringer, er det måske mødet med alle de andre kursister og deres helt unikke livshistorier, der har sat det største indtryk her dagen derpå.

Det var en fed og helt fantastisk dejlig uge på Egmont Højskolen igen – og endnu engang!

Hjælpelærerne på Egmont Højskolen fik i år Ulykkespatientforeningens hæderspris.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk