De frivillige er for alvor tilbage

Suzanne Skærbæk Pedersen

05. jul 2023

Muskelsvindfondens frivillige – også kaldet kræwer – er vendt tilbage som en flodbølge og endda lidt til. Det sker efter et par svære år med mere lavvande, da arrangementer blev aflyst under corona. Det understreger, hvor vigtigt det er for de frivillige at komme afsted, mærke fællesskabet og løfte i flok.

Det er ikke nødvendigvis et drømmejob at sætte hegn op eller bygge en scene om natten, men alligevel vælger over tusinde frivillige at melde sig til Grøn touren år efter år. 11 intensive dage i løbet af sommeren, hvor Muskelsvindfonden i samarbejde med Tuborg afvikler otte koncerter med op til 30.000 gæster hvert sted for at samle ind til Muskelsvindfonden. Det kræver en stor bemanding – og uden de frivilliges indsats og hårde arbejde var det slet ikke muligt. Louise Østerby Jespersen løfter hegn på Grøn

– Det er sindssygt hårdt. Man arbejder meget, går meget, sover lidt, men man bliver også fyldt op på en god måde af kærlighed, fællesskab og gode mennesker. Så hvorfor ikke tage med igen, siger Louise Østerby på 19 år til magasinet Muskelkraft. Hun har været frivillig på Grøn siden 2018.

Det er sindssygt hårdt. Man arbejder meget, går meget, sover lidt, men man bliver også fyldt op på en god måde af kærlighed, fællesskab og gode mennesker. Så hvorfor ikke tage med igen

Louise Østerby

Kræwer, Grøn

Louise fortæller også i artiklen, at det især er, fordi man løfter i flok og passer på hinanden, at fællesskabet består.

Fuld bemanding på Grøn

Det var et hårdt slag for frivilligheden, da Grøn karavanen blev aflyst i 2020. Man kunne nemlig ikke løfte i flok på samme måde. Men her inden Grøn tager på ‘græs’, som vi kalder det, viser der sig nu et rekord år, fortæller teamleder på frivilligkontoret i Muskelsvindfonden Gitte Valentin:

– Vi er nu fuldt bemandet på Grøn, og næsten ligeså på Cirkus Summarum. Vi rekrutterer dog stadig, da vi hellere vil være for mange end for få. Vi er ekstremt stolte af alt det arbejde, der er lagt i Muskelsvindfonden de seneste år for at fastholde og udvikle frivilligheden på trods af aflysninger under corona. Og vi håber, at det er det hårde arbejde, der lønner sig nu, siger hun og tilføjer:

– Og så har vi bare verdens sejeste kræwer, der altid bakker op. Det er vi også rigtig stolte af.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk