Jubilæum – 50 år med kultur og markante politiske aftryk

Gitte Dreier

19. maj 2022

Muskelsvindfonden fejrer 50-års fødselsdag i dag torsdag d. 19.maj med fest og koncerter med flere artister, som også spiller på årets Grøn Koncert. Foreningen har gennem tiderne sat flere markante aftryk på både sundheds- og handicappolitikken, og der er stadig meget at kæmpe for, mener formanden for foreningen.

I 50 år har Muskelsvindfonden taget murerskeen i den ene hånd, megafonen i den anden og peget  på væsentlige samfundsmæssige forbedringer. I anledning af jubilæet fejrer foreningen en række af disse politiske sejre. Muskelsvindfonden lagde blandt andet grundstenene til, at danskerne, der har  svært ved at trække vejret kan få en mobil respirator, og dermed kan man trække vejret uanset, hvor man befinder sig. Det er en af de vigtige samfundsmæssige forandringer, som  Muskelsvindfonden har stået bag.

– Vi prioriterer vores politiske indsats højt. Vi er kendt blandt politikere for at være en seriøs,  troværdig og løsningsorientering organisation, fordi vi kan være behjælpelig med at beskrive nuancerne i mennesker med handicaps liv, vi kan hjælpe med at træffe gode beslutninger. Og dem er der desværre fortsat brug for, siger formanden for Muskelsvindfonden, Simon Toftgaard Jespersen.

Udover den politiske sejr at kunne få luft fra en mobil respirator, har Muskelsvindfonden også stået bag, at alle danskere kan få gratis fysioterapi ved behov, og at mennesker med handicap kan få en personlig hjælper og derved øget frihed. Læs mere om de udvalgte sejre længere nede.

Fejring torsdag d. 19. maj

Dørene åbner kl. 17

Koncerter: SUSPEKT, Carpark North, Tessa og Andreas Odbjerg

Konferencierer: Jacob Haugaard og Simon TJ

Muskelsvindfonden som kulturbærer

Udover at have været bannerfører på en lang række politiske tiltag har Muskelsvindfonden også sat sit tydelige præg på den danske kultur, mener forsker.

– Som kulturinstitution er Grøn Koncert med til at støtte op om danske musikere og ikke mindst skabe en folkelig fest, hvor alle kan deltage, siger lektor og kulturforsker på Roskilde Universitet, Fabian Holt og forklarer:

– Når man har en årligt tilbagevendende begivenhed som Grøn Koncert, vil der opstå netværk omkring Grøn, hvor man år efter år vil kunne bekræfte de værdier, som Grøn står for. Og når verden forandrer sig, som vi har set under corona, vil man stadig kunne vende tilbage og være sammen om de samme værdier. Det skaber kontinuitet i menneskers liv.

Plads til forskelle er vigtigere end nogensinde

Simon Toftgaard Jespersen er enig i, at Muskelsvindfonden står bag vigtige kulturelle oplevelser:

– Muskelsvindfonden er ikke blot en handicap- og en patientforening. Vi er også en kulturbærer, der bidrager med koncerter, børnearrangementer og med skæve vinkler, der rækker langt ud over vores egen verden. Vores arbejde for at skabe plads til forskelle er vigtigere end nogen sinde. Så nok har vi med muskelsvind ofte brug for en hjælpende hånd, men samfundet har mindst lige så meget brug for Muskelsvindfonden, fortæller han og fortsætter:

– Muskelsvindfondens hemmelighed er vores entusiasme og vores evne til at finde venner overalt, med og uden muskelsvind. Det gælder både stærke samarbejdspartnere, frivillige og politikere. Uden vores netværk og den store opbakning var det ikke muligt for os at skabe de arrangementer, der gør os til en selvforsørgende og meningsdannende forening.

Læs udvalgte sejre i pressemeddelelse

Yderligere oplysninger

50 år med fortællinger

Søger du fortællinger?

Se jubilæumsfortællinger

Pressebilleder

Har du brug for pressebillede?

Vælg det du ønsker

Kontakt os for oplysninger

Vi står til rådighed, hvis du har spørgsmål

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk