Muskelsvindfonden udgiver bog i forbindelse med 50-års jubilæum

Suszanne Skærbæk og Gitte Dreier Jacobsen

17. maj 2022

Muskelsvindfonden fejrer sin 50-årsfødselsdag med en kæmpefest og en jubilæumsbog, som bringer et tilbageblik på den vigtige politiske og kulturelle arv, som foreningen har skabt. Muskelsvindfonden står bag banebrydende kulturelle arrangementer som Grøn Koncert og Cirkus Summarum, og politiske sejre som gratis fysioterapi, mobile respiratorbehandling og hjælperordningen. 

Det er mere end blot en “coffee-table-book” med flotte billeder. Det er et 104 sider langt vidnesbyrd om den fantastiske historie, som en markant forening som Muskelsvindfonden har bag sig.

Bogen kan fås til Muskelsvindfondens jubilæumsfest, som fejres på Musholm – Ferie – Sport – Konference torsdag den 19. maj 2022, hvor samarbejdspartnere, medlemmer, medarbejdere, frivillige og venner af huset samles til en stor jubilæumsfest. Til festen indtager Andreas Odbjerg, Tessa, Carpark North og SUSPEKT scenen, og entertaineren Jacob Haugaard og Muskelsvindfondens formand, Simon Toftgaard Jespersen er konferencierer. 

Bogen kan hentes på

Musholm i Korsør

Muskelsvindfondens kontor i Aarhus

Muskelsvindfondens afdeling i Høje Taastrup

Muskelsvindfonden har sat aftryk på dansk kultur

Den midaldrende forening har med sine 50 år sat et markant og tydeligt aftryk på den danske kultur – og et vigtigt aftryk med både Cirkus Summarum og Grøn Koncert.

Grøn Koncert er blevet en institution i dansk kulturliv, siger kulturforsker:

– Som kulturinstitution er Grøn Koncert med til at støtte op om danske musikere og ikke mindst skabe en folkelig fest, hvor alle kan deltage, og det er en vigtig opgave, siger Fabian Holt, lektor og kulturforsker på Roskilde Universitet

Der var engang en ung mand, et oprør og musik…

I bogen kan man blandt andet læse, hvordan det hele begyndte i 1971, da den dengang 27-årige Evald Krog og nære venner besluttede at stifte en ny forening. Der blev ikke gjort nok for mennesker med muskelsvind, mente han.

I en verden, hvor mange jagter nicher, det individuelle og unikke, jagter Muskelsvindfonden det, der samler.

Theis Petersen

Indsamlingschef

Det er stadig en stor del af Muskelsvindfondens DNA, at den samler på oplevelser, mens den samler ind, fortæller indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

– I en verden, hvor mange jagter nicher, det individuelle og unikke, jagter Muskelsvindfonden det, der samler. Vi deler ikke op, men ud. Af oplevelser. Af øjeblikke. Af hjertet. Til hele Danmark, siger indsamlingschef Theis Petersen.

Sikkerhed i superliga, cirkus for alle og prisbelønnet feriecenter

Udover Grøn Koncert har Muskelsvindfonden skabt Cirkus Summarum, Cirkus Jul, RehabiliteringsCenter for Muskelsvind, som sikrer det gode liv med muskelsvind, Event Safety som sammen med Smukfest sørger for, at vi kan gå sikkert til koncert, og Musholm, som er et af verdens mest tilgængelige konference- og feriecentre.

Forord af tidligere statsminister, sanger og tv-vært

Bogens forord er ikke skrevet af én, men af tre, nemlig tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, forsanger i bandet SUSPEKT Emil Simonsen og vært kendt fra DR Sara Bro.

Poul Nyrup Rasmussen skriver blandt andet:
– Muskelsvindfonden har gennem alle tider vist og gjort det tydeligt for alle, hvad livsglæde og livsgnist er. Muskelsvindfonden er en konstant påmindelse til samfundet om ikke at glemme at opføre sig ordentligt over for de personer og mennesker, der har det lidt sværere end andre, hvad enten det er fysisk eller mentalt. (…) Ingen mennesker med hjertet på rette sted kan sidde budskaberne fra Muskelsvindfonden overhørig, og det er, fordi I igennem 50+1 år har været i stand til at fastholde sjælen og livsglæden i jeres organisation. I skal fortsætte med at bære det budskab frem: ”at der altid er et liv foran os, måske et liv på trods, men der er altid et liv.

Fællesskaber går aldrig af mode

I en række interview bliver der reflekteret over fremtiden. I interview med Muskelsvindfondens direktør, Henrik Ib Jørgensen, kommer det til udtryk i spørgsmålet om, hvorvidt der er brug for Muskelsvindfonden i fremtiden:

Jeg er også så stædig, at jeg tror på, at fællesskab aldrig går af mode. Heller ikke vores fællesskab.

Henrik Ib Jørgensen

Direktør, Muskelsvindfonden

– Ja. I de kommende årtier vil der heldigvis være mange flere med muskelsvind, fordi flere vil overleve og leve længere. Det kan godt være, at de forskellige diagnoser vil få andre former, end vi kender i dag, men muskelsvind vil fortsat være et vilkår, som nogle skal leve med. Vi vil fortsat kæmpe for de mest optimale rammer og den bedste behandling, så vi mennesker med muskelsvind kan være aktive deltagere i samfundslivet på alle niveauer. Jeg er også så stædig, at jeg tror på, at fællesskab aldrig går af mode. Heller ikke vores fællesskab. Vores mål er at skabe et bedre liv med muskelsvind, og det vil vi fortsat gøre gennem vores stærke fællesskaber for medlemmerne og deres familier. Muskelsvind er for livet, og det vil foreningen også være.

 

Tak til Tuborg, Bjerregaard Sikkerhed og Merrild Kaffe for støtte til bogen

Find den digital udgave af bogen her

Kontakt mig for yderligere info

Du er velkommen til at kontakte kommunikations- og pressechef på 22652499, hvis du ønsker akkreditering til jubilæumsfesten

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk