Musholm fejrer 25-årsjubilæum i 2023

Redaktionen

20. dec 2022

Musholm – Ferie – Sport – Konference markerer de første 25 år med indvielse af en ny helårsbadebro, sauna og pavillon med udendørskøkken og pizzaovn

På en råkold dag i februar 1998 besøgte en medlemsgruppe fra Muskelsvindfonden som de første gæster det, der dengang hed Musholm Bugt Feriecenter, men i dag er Musholm – Ferie – Sport – Konference. Nogen egentlig indvielse blev faktisk aldrig holdt.

Siden har Musholm dannet rammen om langt de fleste af Muskelsvindfondens medlemsaktiviteter. Over 40.000 udlejningsdøgn er det blevet til.

En veldrevet social-økonomisk virksomhed

Der er blevet grinet, grædt, kæmpet med ord og bolde og ikke mindst snakket på kryds og tværs på det naturskønne sted ved Storebælt. Tusindvis af gæster fra andre handicaporganisationer, foreninger, sportshold, samarbejdspartnere, konferencekunder og institutioner for mennesker med handicap er kommet til. Musholm er i dag en veldrevet socialøkonomisk virksomhed.

Priser for arkitektur og universelt design

Musholm er over tre omgange blevet udvidet. I dag råder centret over multihal, restaurant, moderne mødelokaler og 110 senge, fordelt på 53 ferieboliger. Musholm har modtaget flere nationale og internationale priser for centrets arkitektur og særlige version af principperne for universelt design. Der er al mulig grund til at fejre den perle, som Muskelsvindfondens stifter Evald Krog tog initiativ til.

Nyt løft til Musholms udendørs-arealer med bl.a. helårsbadebro

Men det er ikke slut med knopskydningerne endnu. Til sommer indvier Musholm en af Danmarks mest tilgængelige helårsbadebroer, hvor man både via rampe, trampe og lift kan få sig en dukkert i Storebælt. På broen kan man desuden fiske, grille og nyde udsigten. Broen bliver 25 meter lang, 4 meter bred og vil få et brohoved på hele 64 kvadratmeter.

Lige bagved broen indrettes en sauna i det gamle omklædningshus, så vinterbaderne kan få varmen efter det kolde gys. Ved de nyeste ferieboliger bliver der indrettet en ny pavillon med udendørskøkkener og pizzaovn. Pavillonen er tegnet af arkitektfirmaet Aart Architects, som også stod for den seneste udbygning.

Støtte fra VILLUM FONDEN

Det nye løft af Musholms udendørsarealer skabes med fantastisk støtte fra VILLUM FONDEN’s pulje for Dagslys og frisk luft 2021. De nye tiltag vil stå færdig i løbet af maj 2023 og vil blive indviet torsdag den 8. juni 2023, som samtidig bliver en markering af 25-årsjubilæet.

 

 

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk