Muskelsvindfonden aflyser Cirkus Jul: Håber nu på hjælpepakke

Jane Schelde og Gitte Dreier

17. dec 2021

Muskelsvindfonden må desværre aflyse en række forestillinger til Cirkus Jul efter de nye restriktioner, der blev meldt ud i dag. Foreningen håber nu på at blive omfattet af en hjælpepakke, der også anerkender de økonomiske tab, der har været siden november på grund af COVID-19

Siden de første udmeldinger om øget smittetryk den 11. november er billetsalget til Muskelsvindfondens Cirkus Jul i november og december mere eller mindre gået i stå. Gæsterne blev utrygge, fordi de havde svært ved at forstå, hvorfor deres børn ikke måtte komme i skole, men gerne måtte gå i cirkus. Det var årsagen til, at billetsalget gik i stå.

Uklare meldinger har betydet økonomisk tab

Cirkus Jul blev derfor de facto lukket ned med udmeldingerne i november, men uden udsigt til hjælpepakke.

– Vi kan med ret stor sikkerhed sige, at vi har haft tab på fire ud af ti billetter. Det skyldes, at frygten for smitte har afholdt gæster fra enten at købe billetter eller møde op til den forestilling, de havde købt billet til,  fortæller Henrik Ib Jørgensen, der er direktør i Muskelsvindfonden og forsætter

– Der er plads til over 2400 gæster i teltet. I dag havde 1350 købt billetter, men kun 650 mødte op. Over halvdelen blev altså hjemme. Det er et meget godt billede på, hvad der sker, når der varsles nye restriktioner. Og det – vil jeg gerne understrege – har vi fuld forståelse for.

Vi håber selvfølgelig på, at hjælpepakkerne også dækker de økonomiske tab, vi har haft siden november, hvor vores juleforestilling de facto blev lukket ned på grund af COVID-19

Henrik Ib Jørgensen

direktør

Hjælpepakke bør dække det samlede tab

Muskelsvindfonden har den seneste tid efterlyst klare meldinger fra politisk side, fordi kraftige opfordringer og anbefalinger virker som påbud. De klare retningsliner er så kommet nu.

Pressekontakt

Kommunikations- og pressechef

Gitte Dreier Jacobsen,

22652499

– Vi er glade for, at der endelig kommer klare linjer og udmeldinger fra politisk side. Nu håber vi på at blive omfattet af de nye hjælpepakker, så konsekvenserne af coronakrisen ikke bliver større, end den allerede har været, siger Henrik Ib Jørgensen og fortsætter:

– Vi har al mulig grund til at tro, at den store politiske velvilje, vi hidtil har oplevet omkring støtte til erhvervs- og kulturlivet, vil betyde, at Muskelsvindfonden også bliver omfattet af de nye hjælpepakker. Vi håber selvfølgelig på, at hjælpepakkerne også dækker de tab, vi har lidt siden november, hvor vores forestilling de facto blev lukket ned på grund af corona.

Har du billet?

Sidste cirkusforestilling i år er lørdag d. 18. december kl. 16.30. Hvis du har billet til en af de aflyste forestillinger enten søndag d. 19, mandag d. 20 eller tirsdag d. 21. december, kan du finde oplysninger om, hvad du skal gøre på Cirkus Juls hjemmeside – og den finder du her. Der er travlhed, så vi sender en kærlig opfordring: Hav tålmodighed.

Muskelsvindfonden

Om Muskelsvindfonden

Muskelsvindfonden er en forening, et fællesskab og en bevægelse. Den blev skabt af og for mennesker med muskelsvind, men den er også 100vis af fantastiske pårørende, medarbejdere, engagerede samarbejdspartnere og mere end 1.000 frivillige, der er med til at sætte verden i bevægelse.

Siden 1983 har Muskelsvindfonden i et partnerskab med Tuborg arrangeret Grøn, for i Muskelsvindfonden samler vi danskerne, mens vi samler ind til vores arbejde for mennesker med muskelsvind. Overskuddet går direkte til vores arbejde for et bedre liv med muskelsvind og til forskning i muskelsvind.

Sammen med samarbejdspartnere samler Grøn også særskilt ind til en årlig Plads til forskelle-pris, som uddeles til et initiativ, som understøtter Muskelsvindfondens vision om “plads til forskelle”.

Cirkus Jul

I 2021 lancerede Muskelsvindfonden en ny jule- og familieforestilling: Cirkus Jul i samarbejde med Aarhus Teater og Saxo. I forestillingen kombineres kendte børnebogsuniverser med teater, sang og dans i et forunderligt og magisk juleshow.

I Cirkus Jul optræder nogle af de velkendte karakterer fra den danske børnelitteraturs skatkammer for første gang i samlet flok – i levende live midt i manegen: Cirkeline, Mustafa, Vitello, næsehornet Otto og Orla Frøsnapper.

Forestillingen foregår i et cirkustelt og spiller i november og december i henholdsvis Ballerup og Aarhus.

Støt Muskelsvindfonden

Tak til dig

Dit bidrag gør en kæmpe forskel for mennesker med muskelsvind og deres familier. Det er nemt og hurtigt at støtte os. Tak

Giv et bidrag

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk