Muskelsvindfonden, Grøn, VRS og NOVA har samlet helt ekstraordinære 100.000 kroner ind til årets Plads til forskelle-pris. Og det på trods af at sommerens Grøn var aflyst. Fra i dag er det muligt at indstille enkeltpersoner, projekter og initiativer som fortjener at modtage prisen. Fristen for indstillinger er 8. oktober
I 2020 uddelte Muskelsvindfonden ikke Plads til forskelle-prisen, da COVID-19 gjorde det nødvendigt at aflyse Grøn. Selvom Grøn i 2021 måtte aflyses for andet år i træk, besluttede Muskelsvindfonden, Grøn, VRS og NOVA alligevel at samle penge ind og uddele prisen, der traditionen tro blev skudt i gang med salget af Plads til forskelle t-shirten. I år er t-shirten designet af radioværterne på NOVA i samarbejde med VRS, og har været solgt i alle fysiske føtex- og Bilka-butikker frem til udgangen af august.
100.000 kroner gør en vigtig forskel for mangfoldighed
Nu kan Muskelsvindfonden, Grøn, VRS og NOVA stolt offentliggøre, at der er blevet samlet hele 100.000 kroner ind, som senere på efteråret vil blive tildelt modtageren af Plads til forskelle-prisen.
Theis Petersen, indsamlingschef hos Muskelsvindfonden, fortæller:
”
Det er helt fantastisk, at vi alligevel har formået at samle så flot et beløb ind til en pris, som på alle måder favner vores DNA og vores arbejde med at skabe plads til forskelle hos Muskelsvindfonden.
Theis Petersen
Indsamlingschef, Muskelsvindfonden
– Der er ikke mange ting, der har været normale for os de sidste par år, og derfor er det helt fantastisk, at vi alligevel har formået at samle så flot et beløb ind til en pris, som på alle måder favner vores DNA og vores arbejde med at skabe plads til forskelle hos Muskelsvindfonden. 100.000 kr. kan gøre en forskel for vigtige projekter for mere mangfoldighed, og jeg glæder mig til at se de forskellige projekter med noget på hjerte.
Fællesskabet i fokus
Hvert år udpeger Muskelsvindfonden en Plads til forskelle-ambassadør der bl.a. designer årets Plads til forskelle-T-shirt. Tidligere har Suspekt, Carpark North, Lukas Graham og Scarlet Pleasure været ambassadører, og i år faldt valget på radioværterne på NOVA.
Med GO’NOVA-værterne Dennis Ravn, Mai-Britt Vingsøe, Signe Krarup og Celina Friis i spidsen har de i fællesskab designet årets Plads til forskelle-T-shirt, der hylder lykkehormonet oxytocin – et hormon der udløses, når man rør andre mennesker gennem kram og kærtegn.
”
Man skal være sammen med andre mennesker for at udløse oxytocin
Dennis Ravn
Radiovært, Radio Nova
– Man skal være sammen med andre mennesker for at udløse oxytocin, forklarer Dennis Ravn, og Mai-Britt Vingsøe supplerer:
– Man kan ikke udløse det ved at kramme sig selv – uanset hvor meget man end kilder sig selv på armen, så sker der ikke noget! Så det var nemt for mig at sige, at budskabet på T-shirten skulle handle om at røre. Om at frembringe kærlighed, glæde og derved fællesskaber.
For at indstille enkeltpersoner, projekter eller initiativer der arbejder aktivt for at skabe plads til forskelle i samfundet, bedes man sende en mail til ptf@muskelsvindfonden.dk senest d. 8. oktober 2021. Plads til forskelle-prisen bliver uddelt i efteråret. LÆS MERE OM PRISEN HER
Send mail for at indstille herOm Plads til forskelle-prisen
Om Plads til forskelle-prisen
Siden 2016 har Muskelsvindfonden uddelt den helt særlige Plads til forskelle-pris, som hylder enkeltpersoner, non-profitorganisationer og foreninger, der arbejder aktivt for at skabe plads til forskelle i samfundet.
Prisen blev uddelt for første gange i 2016, hvor den gik til Fundamentet, som hjælper unge og ældre socialt udsatte med alt fra NemID til jobansøgningerne. I 2017 var det håndboldligaen for udviklingshæmmede børn, LykkeLiga, der fik prisen, mens den i 2018 gik til Ombold – et gadefodboldfælleskab for udsatte og hjemløse.
I 2019 gik prisen til Vaskeriet, som er et fællesvaskeri i Brabrand Boligforening, hvor mennesker med udviklingshandicap integreres i et vigtigt arbejdsfællesskab, mens den i 2021 gik til foreningen, Diversity Pop-Up, der samarbejder med klassiske brune værtshuse for i fællesskab at arrangere mangfoldighedsevents, hvor alle er velkomne.
I 2020 blev prisen ikke uddelt på grund af COVID-19-pandemien.
Formålet med Plads til forskelle-prisen er at støtte en indsats, der:
- skaber større mangfoldighed i det danske samfund
- skaber opmærksomhed omkring mennesker, organisationer eller aktiviteter, der rækker ud over sig selv og gør en forskel for andre.
- aktiverer gæster, artister og samarbejdspartnere på Grøn til aktivt at skabe ”Plads til forskelle”