Muskelsvindfonden: Vi oplever anbefalingerne som nedlukning, men uden udsigt til hjælpepakker

Redaktionen // Foto: Agnete Schlichtkrull

16. dec 2021

Det får økonomiske konsekvenser for Muskelsvindfonden, at foreningens juleforestilling ikke er omfattet af restriktioner og klare retningslinjer ift COVID-19. Gæsterne er utrygge ved at komme, og billetsalget er gået i stå. Nye konklusioner fra HOPE-projektet understøtter Muskelsvindfondens oplevelser.  

   

De nye corona-restriktioner udløser hjælpepakker til natteliv, restaurationsbranchen m.fl., men intet tyder på, at de vil omfatte kulturelle familiearrangementer med siddende publikum som blandt andet Muskelsvindfondens juleforestilling. Det kan udløse en voldsom krise i foreningen, lyder meldingen fra Muskelsvindfonden. 


– Vi er som arrangør blevet sat i en fuldstændig urimelig situation. Vores gæster kan ikke forstå, hvorfor deres børn ikke må komme i skole, men gerne må gå i cirkus. Men når der ikke er forbud eller restriktioner mod arrangementet, får vi ingen økonomisk kompensation, og vi kan derfor risikere et 
to-cifret økonomisk tab. Hver billet til Cirkus Jul, som ikke er solgt, gør ondt, siger Muskelsvindfondens direktør Henrik Ib Jørgensen og uddyber: 
 

– Selv om vi ikke er omfattet af restriktioner, er Cirkus Jul de facto nedlukket, fordi vores gæster er bange for at komme. Vi appellerer derfor til, at politikerne finder en løsning, så den også omfatter siddende kulturelle aktiviteter, der ikke på nuværende tidspunkt er tvangslukket. De nye konklusioner fra HOPE-projektet understøtter vores oplevelser, da de viser, at et stort flertal er villige til at gå ret langt i forhold til restriktioner, fordi de gerne vil opretholde en normal hverdag. Men som Michael Bang Petersen, professor på Aarhus Universitet siger til DR.dk: Festen og farverne er man villig til at skære fra.

Presseomtale

TV Avisen, Radioavisen, TV2, BT m.fl har omtalt situationen

Se seneste udsendelse på TV2

 

No show og ikke-solgte billetter

Muskelsvindfonden ville allerede i 2020 have lanceret Cirkus Jul, men på grund af COVID-19  blev  arrangementet udskudt til 2021. Billetsalget til Cirkus Jul gik også rigtig godt i sensommeren og efteråret, interessen blandt børnefamilier har været stor, og anmeldelserne efter premieren i Ballerup den 18. november var gode, men allerede den 11. november blev COVID-19 igen karakteriseret som en samfundskritisk sygdom. Den melding betød, at Cirkus Jul blev ramt af faldende billetsalg.  

Vi appellerer til, at politikerne finder en løsning, så den også omfatter siddende kulturelle aktiviteter

Henrik Ib Jørgensen

Direktør i Muskelsvindfonden

 

Muskelsvindfonden kan se, at cirka 15  % af de gæster, som har købt billet, bliver væk fra juleforestillingen. Samtidig kan foreningen konstatere, at den står med over 15.000 billetter, som ikke bliver solgt.

 

– Det er ikke vores job at agere sundhedsmyndighed, men vi modtager ikke nogen retningslinjer for, hvad vi skal sige til gæsterne, når de undrer sig over, at myndighederne opfordrer til at aflyse større sociale arrangementer, men vi kan fortsætte med at invitere dem til stor juleforestilling, siger Henrik Ib Jørgensen og supplerer:  

 

– Enten siger man tydeligt til befolkningen, at de trygt kan deltage i arrangementer, eller også må man forbyde, at de bliver afholdt med fx et forsamlingsforbud. Uklarhederne og de forskelligrettede signaler fra myndighederne tager både publikum og arrangører til gidsler, fortæller Henrik Ib Jørgensen og understreger, at Cirkus Jul selvfølgelig har taget alle de forholdsregler, som myndighederne har krævet.

 

Se mere om juleforestillingen

Cirkus Jul

I 2021 lancerede Muskelsvindfonden en ny jule- og familieforestilling: Cirkus Jul i samarbejde med Aarhus Teater og Saxo. I forestillingen kombineres kendte børnebogsuniverser med teater, sang og dans i et forunderligt og magisk juleshow.

I Cirkus Jul optræder nogle af de velkendte karakterer fra den danske børnelitteraturs skatkammer for første gang i samlet flok – i levende live midt i manegen: Cirkeline, Mustafa, Vitello, næsehornet Otto og Orla Frøsnapper.

Forestillingen foregår i et cirkustelt og spiller i november og december i henholdsvis Ballerup og Aarhus.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk