Muskelsvindfondens formand genvalgt: Der er mere brug for Muskelsvindfonden end nogensinde før

Gitte Dreier og Nanna Friis

13. maj 2023

Den 33-årige Simon Toftgaard Jespersen er i dag blevet genvalgt som formand for Muskelsvindfonden. Med de massive nedskæringer i kommunerne er der fortsat brug for Muskelsvindfonden til at løfte handicapområdet op på den politiske dagsorden, mener formanden

Simon Toftgaard Jespersen fortsætter sit virke som formand og talsperson for Muskelsvindfonden. Han er i dag blev valgt på Muskelsvindfondens landsmøde og ser frem til stadig at kunne repræsentere foreningen udadtil.

Muskelsvindfonden og Grøn er vendt styrket tilbage efter corona

Simons overordnede betragtning er, at Muskelsvindfonden som forening står stærkere end nogensinde både politisk, økonomisk og visionært. Han fortæller:

Økonomisk viste Grøns koncertturne i 2022, at Muskelsvindfonden og Tuborg stadig kan stemple ind med Danmarks største kulturbegivenhed

Simon Toftgaard Jespersen

Formand Muskelvindfondne

Økonomisk viste Grøns koncertturne i 2022, at Muskelsvindfonden og Tuborg stadig kan stemple ind med Danmarks største kulturbegivenhed og melde udsolgt til flere af koncerterne. Det har betydet et godt overskud, som har lukket hullet i pengekassen efter to års ufrivillig corona-pause. Samtidig har det bidraget til at styrke foreningens indsatser på bl.a. forskningsområdet.

Politiske sejre, men der er stadig et arbejde foran os

 Trods et stærkt år med politiske sejre er der stadig masser at kæmpe for, mener formanden:

Politisk set har vi sat væsentlige aftryk på både det sundhedspolitiske og det socialpolitiske område i 2022. Vi har bl.a. kæmpet for hjælp til mennesker med ALS, indførelse af screening af nyfødte for muskelsvinddiagnosen SMA og at begrænse kommuners misbrug af rådighedstimer i hjælperordninger. Alle dele med succes. Men vi har fortsat et stort arbejde foran os: Mange får nej til den hjælp, som de har behov for, og medicinsk behandling af diagnosen SMA er stadig begrænset til mindre børn – for at nævne nogle eksempler. Når man ser på tal og fakta, hører historier fra mennesker, som oplever at være isolerede i deres hjem, fordi de får nej til hjælp, så tænker jeg: Der er mere end nogensinde før brug for Muskelsvindfonden.

Samfundet har brug for Muskelsvindfonden

Simon Toftgaard Jespersen blev valgt som Muskelsvindfondens formand for første gang i 2019.

Da jeg blev formand, var jeg klar over, at Muskelsvindfondens arbejde for at skabe plads til forskelle var vigtigere end nogensinde. Det er det stadig. Nok har vi med muskelsvind ofte brug for en hjælpende hånd, men samfundet har så sandelig mindst lige så meget brug for Muskelsvindfonden,” siger han.

Læs Muskelsvindfondens årsberetningen 2022

Om Simon Toftgaard Jespersen

  • Født og opvokset i Kolding, men bor i dag i Aarhus
  • Uddannet cand.mag i medievidenskab på Aarhus Universitet
  • Simon overtog som 29-årig formandsposten i 2019
  • Simon Toftgaard Jespersen blev genvalgt uden modkandidater
  • Simon har været konferencier sammen med Jacob Haugaard på Grøn Koncert siden 2009
  • Simon har været politisk engageret i Muskelsvindfonden siden 2010

Kontakt

Vil du vide mere, så kontakt pressechef Gitte Dreier Jacobsen på 22652499

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk