Ny ballon-udfordring skaber opmærksomhed om ALS

Suzanne Skærbæk Pedersen

07. maj 2020

#theballoonchallenge er en ny kampagne startet af to medlemmer af Muskelsvindfonden, Rie Pedersen og Jette Odgaard Villemoes på deres nye Facebook-side “Als i Fokus”. Kampagnen kører i hele maj, som er den internationale ALS Awareness Month.

Den ny kampagne skal sætte fokus på ALS, som står for Amyotrofisk Lateral Sclerose. ALS er en hurtigt fremadskridende nervesygdom. Hver anden dag får en dansker konstateret ALS, men alligevel er kendskabet til den livstruende sygdom meget lav. Der findes ingen helbredelse for ALS.

Det vil to medlemmer af Muskelsvindfonden gerne ændre på med en ny kampagne. Se et sammenklip af nogle af videoerne her:

Hvad går kampagnen ud på?

Kampagnen kører i hele maj og går ud på, at man skal udfordre tre, man kender, til at blæse så mange balloner op, man kan på 30 sekunder. Derved spreder du viden og opmærksomhed om ALS. Rekorden er vist fire oppustede og bundne balloner i skrivende stund 😉

For at tage udfordringen skal du:
• Lav en lille video, hvor du puster så mange balloner op og binder knude på, som du kan på 30 sekunder.
• Fortæl eventuelt, hvorfor og for hvem du gør det – måske på et skilt.
• Læg videoen på din Facebook-profil og/eller Instagram med denne tekst og brug hashtaggene #ALSifokus2020, #ALSawareness #Sammenhverforsig, #TheBalloonchallenge #Muskelsvindfonden, #ALSDanmark.
• Send udfordringen videre til 3 af dine Facebook-venner.

Pengene som indsamles går til Muskelsvindfondens arbejde til støtte for mennesker med ALS og deres pårørende. Du kan støtte ved at donere til mobilepay nummer 25770

Rie mistede sin bror til ALS

Kampagnen lever under hashtagget #theballoonchallenge, som to medlemmerne Rie Pedersen og Jette Odgaard Villemoes har sat i gang. Sammen har de også stiftet facebook-siden ALS i Fokus.

Rie Pedersen har begyndt kampagnen #theballonchallenge for at sætte fokus på ALS, som tog hendes bror Lasse i 2018. foto: Ian Asger Blom Nielsen

– Jeg håber rigtig meget, at flere bliver opmærksomme på ALS på grund af “The Balloon Challenge.’ Altså at flere forstår, hvad ALS er. Vi har også valgt, at man kan donere penge til Muskelsvindfondens arbejde på ALS-området. På langt sigt håber jeg, at der vil være adgang til behandlingsforsøg på ALS-området i Danmark. Der skal være noget behandling, fordi det giver håb. Og så kan det godt være, at det kun forlænger livet i kort tid, men håb er altså noget, der gør rigtig meget for én, når man er syg’, siger Rie Pedersen.

Rie Pedersens bror, Lasse Lüders, fik diagnosen ALS i februar 2015 dagen før sin 35-års fødselsdag. Hun mistede sin bror i 2018.

Alle tiltag i maj leder frem til d. 21. juni 2020, hvor vi markerer den internationale ALS-dag: International Global Day of Recognition of ALS/MND.

Muskelsvindfonden sætter fokus på ALS

Hver torsdag i maj vil Muskelsvindfonden i forbindelse med ALS Awareness Month poste et opslag på vores Facebookside, som giver information om ALS.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk