Over 77.000 koncertgæster under første etape af Grøn

Gitte Dreier og Have PR // Foto: Morten Rygaard

24. jul 2022

Mere end 77.000 gæster har været til Grøn under koncertkaravanens første del. Det giver håb om, at Muskelsvindfondens økonomiske udfordringer kan sættes på pause, lyder det fra direktøren i Muskelsvindfonden.

Grøn 22 har indtil nu lagt vejen forbi Amager, Kolding, Aarhus og Aalborg. Næste uge fortsætter Grøn til først Esbjerg og derefter direkte til Odense, Næstved og Valbyparken.  På programmet er Andreas Odbjerg, D-A-D, Carpark North, Tessa, Christopher, Drew Sycamore, Phlake og Suspekt.

En fest til forskel for Muskelsvindfonden

Grøn er tilbage med et brag, og i dag – søndag den 24. juli – er karavanen halvvejs i den to uger lange koncertturné rundt i det danske sommerland. Over 77.000 koncertglade publikummer har allerede lagt vejen forbi de første fire turnébyer, mens Tuborg og Muskelsvindfonden også kan melde om et billetsalg, der går over al forventning til de kommende koncerter i Esbjerg, Odense, Næstved og Valby.

– Det har været helt fantastisk at komme rundt i landet med Grøn igen, og vi har mødt så meget kærlighed fra vores mange gæster. Grøn er et kæmpe set-up, og da vi er af sted for første gang i tre år, har der naturligt været nogle forhold, som lige skulle støves af. Trods det har koncertpladserne emmet af smil og festglæde. Grøn er en fest, der i den grad gør en forskel for Muskelsvindfonden, så vi er meget taknemmelige for den store opbakning, vi har mødt hele vejen rundt, fortæller Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, som er stolt over den store opbakning.

Vores brand har ikke tabt pusten under corona

Åbningskoncerten på Amager var udsolgt med 15.000 publikummer, mens 16.500 festede i Kolding, og 30.000 besøgte Grøn i Aarhus. I dag har 16.000 besøgt Grøn i Aalborg, og det tal er meget tilfredsstillende, mener direktøren for Muskelsvindfonden.

– Det er skønt at mærke, at vores brand på ingen måde har tabt pusten under corona. Det er en fantastisk forløsende start efter tre års ufrivillig pause, og det giver os omsider et kæmpe håb om, at vores økonomiske udfordringer kan sættes på pause, siger Henrik Ib Jørgensen, der er direktør i Muskelsvindfonden. Han fortsætter:

–  Som flere andre koncertarrangører har vi dog også været presset. To år uden Grøn har betydet udskiftning i vores frivillighed, og det har til tider været en stejl læringskurve for de nye. Men hvor har de dog kæmpet og leveret på helt imponerende vis – og det er vi utrolig taknemmelige for. Nu glæder vi os til et par dags afslapning, til vi giver den gas igen fra på torsdag den 28. juli.

Fakta om Grøn

Gennem snart fire årtier har Grøn konsekvent haft fokus på fællesskabet. Dette fokus har rod helt tilbage til etableringen i 1983, og det gennemsyrer alle aspekter af Grøn – hvilket man både kan mærke som publikum, som frivillig og som musiker på Grøn.

Muskelsvindsfondens vision om at skabe et samfund med Plads til forskelle står centralt for Grøn. Netop derfor danner Grøn rammen om møder og fællesskab på tværs af køn, etnisk oprindelse, religion, alder, handicap og seksuel orientering.

Grøn arbejder aktivt for at skabe et mødested med plads til forskelle, og dette er helt afgørende for, at personer med handicap kan deltage på lige fod og føle sig som en værdifuld del af fællesskabet.

En fest, der gør en forskel
Overskuddet fra Grøn går bl.a. til det gode liv med muskelsvind, som udmønter sig gennem sommerlejre for børn og unge med muskelsvind, forældregrupper, familieweekender, forskning og rehabilitering.

Muskelsvindfonden hjælper også personer med muskelsvind med at få jobs og komme i praktik, ligesom foreningen faciliterer medlemsgrupper for både personer med muskelsvind og deres pårørende.

Endelig udfører Muskelsvindfonden også et vigtigt stykke politisk arbejde, der handler om at styrke det sociale og sundhedsfaglige område til fordel for mennesker med handicap.

Køb billetter til Grøn

Fotos fra Grøn 22

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk