Simon Toftgaard Jespersen genvalgt som formand for Muskelsvindfonden

Gitte Dreier Jacobsen

29. maj 2021

Simon Toftgaard Jespersen blev i dag genvalgt som formand for Muskelsvindfonden. Første gang, han blev valgt, var i 2019. Også næstformand Janne Sander modtog genvalg.

Både Simon Toftgaard Jespersen og Janne Sander melder, at de ser frem til at fortsætte sit arbejde for Muskelsvindfonden. Simon blev valgt med 194 stemmer, mens hans modkandidat Evald Klaus Emilius fik 12 stemmer. Janne Sander blev genvalgt uden modkandidat.

I sin formandstale sagde Simon bl.a.:

– Vi er stort set igennem en af de sværeste tider i Muskelsvindfondens historie, og på den anden side vender modvinden forhåbentlig til medvind. Jeg har ikke prøvet at være formand i et helt år uden corona som en central del af holdet, og det glæder jeg mig til at prøve. Vi skal fortsat være en forening, der understøtter vores medlemmer og har plads til forskelle – både internt og eksternt. Samtidig skal vi fortsætte vores målrettede arbejde, når det kommer til det handicap- og sundhedspolitiske område. Begge dele er lige vigtige i en afbalanceret forening, der både skaber fundamentet for det gode liv i dag og i fremtiden.

Simon Toftgaard Jespersen d. 29.maj 2021

Vi skal oprette en ny forskningsfond

Simon Toftgaard Jespersen mener også, at Muskelsvindfonden ikke bare kan fortsætte med at gøre det samme som hidtil:

– Som forening og organisation er vi derfor nødt til at tage en tur op i helikopteren og finde en ny vej ud af junglen. Vi står foran en revolution inden for det neuromuskulære område. Det handler ikke bare om SMA og nogle enkelte behandlinger. Det handler på den helt lange bane om alle vores diagnoser.

Om Simon Toftgaard Jespersen

Simon Toftgaard Jespersen er 31 år, og han bor i Aarhus med sin kæreste Elisabeth

Han er uddannet cand. mag i Medievidenskab

Han har været engageret i Muskelsvindfonden i flere år, inden han blev formand

Han fortsatte:

Om ti-tyve år vil livet med muskelsvind være radikalt forandret. Som forening har vi en forpligtelse til at gøre vores til, at vi ikke skal igennem en tre år lang kamp, hver gang en ny behandling ser dagens lys.  Det vil vi blandt andet gøre med  ambitionen om en national plan for det neuromuskulære område, men også et initiativ til et netværk og en forskningsfond.

Formand Simon Toftegaard Jespersen og næstformand Janne Sander Landsmøde 2019_mikrofon. Foto: Sine Fiig
Formand Simon Toftegaard Jespersen og næstformand Janne Sander Landsmøde 2019_mikrofon. Foto: Sine Fiig

 

 

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk