Skoleklasse hjælper børn og unge med muskelsvind

Skrevet af 10. klasse på Sankt Nikolaj Skole, redigeret af redaktionen

11. jan 2024

Ved hjælp af en velgørenhedsmiddag håber en 10. klasse fra Sankt Nikolaj Skole at kunne indsamle over 45.000 kr., som skal hjælpe Muskelsvindfonden med at støtte op om børn og unge med muskelsvind 

 Elever fra 10. klasse på Sankt Nikolaj Skole i Esbjerg har taget kamp-handskerne på. Sammen med virksomheder fra Esbjerg og dygtige kokke har de fået stablet en 6-retters menu på benene, som suppleres af underholdning fra stand-up komikeren Lars Strøm.

Støttemiddag

afholdes den 28. januar

Arrangementet består af en 6-rettes menu med stand up

Sted: Esbjerg Park

Overskuddet fra middagen vil gå til børn og unge med muskelsvind. En af dem, som deltager er 18-årige Andreas Strøm, som er med som repræsentant for Muskelsvindfonden, og som også er vært på programmet Spis eller sig sandheden på Muskelsvindfondens YouTube-kanal Spor23.

Jeg har fået en del ældre venner med muskelsvind, som jeg kan snakke med. Det er rart, fordi de har gennemgået det, som jeg går igennem lige nu,

Andreas Strøm

Medlem af Muskelsvindfonden og vært

– Muskelsvindfonden har givet mig et netværk, som jeg kan kontakte for at søge råd. Jeg har fået en del ældre venner med muskelsvind, som jeg kan snakke med. Det er rart, fordi de har gennemgået det, som jeg går igennem lige nu, fortæller Andreas Strøm, som i en alder af fire år fik konstateret muskelsvinddiagnosen Duchennes muskeldystrofi. 

Andreas ønsker også selv at hjælpe andre. Det gør han blandt andet gennem Spor23, som er en YouTube-kanal, som Muskelsvindfonden har hjulpet børn og unge med handicap med at oprette. 

Artiklen fortsætter under billedet

Kok havde selv udfordringer 

Det er ikke kun Andreas, der viser engagement for velgørenhedsmiddagen. En af de dygtige kokke, der hjælper til, brænder for sagen og har været med til at løfte projektet, er Mikkel Klintmann fra Sixtus Sinatur i Middelfart. Som årsag til sin deltagelse siger han:

Jeg startede livet med en række udfordringer, som gjorde, at jeg ikke altid fik støtte fra min omverden.

Mikkel Klintmann

Kok, Sixtus Sinatur

– Jeg startede livet med en række udfordringer, som gjorde, at jeg ikke altid fik støtte fra min omverden. Som dreng kunne jeg ikke tale og var samtidig ivrig for selv at kunne købe ind i supermarkedet, men gang på gang blev jeg afvist. Her blev grundlaget lagt for at gøre en forskel for mennesker med udfordringer, og min glæde i dag er at støtte op om alt lige fra projekter med flygtninge til projekter med muskelsvind som dette, fortæller Mikkel Klintmann. 

Børn med muskelsvind er en overset gruppe 

Sankt Nikolaj Skoles 10. klasse har de sidste mange år igangsat velgørenhedsarrangementer i mange afskygninger og støttet op om mange gode formål. I år besluttede de at forsøge sig med en velgørenhedsmiddag med god mad og musik. Da arrangementet var fastlagt, begyndte en brainstorm om, hvilket formål pengene skulle støtte: 

 – Børn med muskelsvind er desværre en overset gruppe. De fylder ikke meget i vores hverdag, men deres hverdag er mindst lige så vigtig. Derfor synes vi, det er vigtigt at støtte lige præcis denne oversete gruppe, siger Julie Thorsø og Sarah Kryhlmand fra Sankt Nikolaj  Skoles 10. klasse. 

Børn med muskelsvind er desværre en overset gruppe. De fylder ikke meget i vores hverdag, men deres hverdag er mindst lige så vigtig.

Julie Thorsø og Sarah Kryhlmand

10. klasses elever, Sankt Nikolaj Skole

– Hvis vi kan få folk til at rette deres opmærksomhed mod dette, ligesom vi har gjort, så kan vi forbedre Muskelsvindfondens muligheder for at hjælpe gruppen.  

Artiklen fortsætter under billedet

Sarah og Amalie fra 10. klasse, Sankt Nikolaj Skole i Esbjerg

Sarah og Amalie fra 10. klasse, Sankt Nikolaj Skole i Esbjerg

Hop med på kampvognen 

Man kan ‘hoppe med på kampvognen’, som de unge selv beskriver det, ved at købe billet til en 6-rettes menu til 795 kr. Middagen finder sted på Esbjerg Park den 28. januar 2024. Hele overskuddet går til børn og unge med muskelsvind. Der er begrænsede antal pladser. Køb billet herunder og find gruppens arrangementsgruppe her.

Eleverne fortæller, at der allerede er mange virksomheder og frivillige kræfter i Esbjerg, der vil hjælpe Muskelsvindfonden og dermed børn og unge som Andreas. De sender en særlig tak til Mikkel Klintmann fra Sixtus Sinatur i Middelfart, Mathias Kristensen fra Restaurant Loftet i Esbjerg, Emil Sorkhabi fra Restaurant Norden i Haderslev, Brian Thiim fra Brasserie Ship Inn i Hjerting og gourmetslagter Sean Fillipe Landauvoui, som alle har sagt ja til at lave den lækre mad og forkæle gæsternes smagsløg. 

Støt op om arrangementet og køb billet her

Indslag på TV Syd

TVSyd sendte den 2. januar hele 6 minutter om det skønne initiativ

Se udsendelse

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk