Skyhøj quizmester giver de store kamp til stregen

Af Frederik Løkkegaard. Foto: Tor Birk Trads

04. dec 2023

Anders Poulsen slog sig i 2010 fast som professionel spiludvikler. Med et enkelt spil på hylderne og hovedet fyldt med ideer er der sket meget siden da. Hans spil HVEM VED? er netop blevet kåret til Årets Voksenspil 2023.

Da Muskelkraft sidst besøgte Anders Poulsen og Sky High Games i 2010, var virksomheden lige blevet stiftet og det første spil, Wild West Express, netop lanceret.

Dengang havde han drømmen, men vidste ikke, hvad fremtiden ville bringe. Nu 13 år og 31 spil senere er hans nye spil: HVEM VED? kåret som Årets voksenspil 2023 af Legebranchen. 

Jeg har aldrig været gladere for at gå på arbejde.

Anders Poulsen

Spiludvikler i Sky High Games

”Det har faktisk aldrig gået så godt, som det gør nu.”

Med disse ord sætter en smilende Anders Poulsen sin kørestol i bevægelse og kører ind på sit kontor.

Op ad væggen inde på kontoret røber den antikke enarmede-tyveknægt ’Aristocrat Crazy Joker’ fra 1962, at her er spillet og legen i centrum.

På reolens mange hylder står alle 31 spil pænt sat op, så man ikke er i tvivl om Anders’ passion.  

Kåret af almindelige familier

På hylderne står quizspillet HVEM VED?. Med et klistermærke i guld, der skinner i lyset fra vinduet med teksten ”Årets Voksenspil 2023”, skiller det sig ud.  

Legebranchen, der har kåret spillet, uddeler hvert år otte priser til nyt legetøj og spil, som er nomineret og bedømt af omkring 100 danske dommerfamilier ud fra legeværdi, kvalitet, value for money m.m. Og det gør prisen til noget helt særligt ifølge idémanden.  

Spiludvikleren Anders Poulsen står bag virksomheden Sky High Games.

”Prisen er speciel, fordi de nominerede spil er udvalgt af helt almindelige familier. Det er jo dem, der skal spille spillet,” siger han.  

Mest stolt af TIMEOUT

Selv om HVEM VED? i år har vundet den prestigefyldte pris, er det et andet spil, som Anders Poulsen er mest stolt af. Nemlig spillet TIMEOUT. 

”TIMEOUT er i al beskedenhed et rigtig godt quizspil. Jeg har nemlig fået tiden til at blive en økonomi i spillet ligesom i skak, hvor man har en fast mængde tid, som man skal råde over. Det gør det til noget helt særligt,” fortæller Anders. 

Jeg har altid drømt om at blive selvstændig.

Anders Poulsen

Spiludvikler i Sky High Games

Spillet udkom i sin første udgave allerede i 2011 året efter, at hans første spil, Wild West Express, kom på hylderne i butikkerne, men det blev ikke den succes, som han havde håbet på.

Men det slog ham ikke ud. Det er blot et led i processen for at finde frem til det endelig spil, mener han.

”Når jeg kommer på en idé til et nyt spil, starter der en lang proces. I starten er det selvfølgelig ideudvikling, men på et tidspunkt kommer man til, at spillet skal testes. Det er som regel først her, der opstår en masse spørgsmål og faldgruber, som jeg så skal drible udenom. Så jeg er hele tiden inde og justere og rette til.” 

Drøm om at blive selvstændig

Anders Poulsen er uddannet cand.merc. i økonomistyring fra Aalborg Universitet i 2003. Men at finde et job, der matchede både hans uddannelse og hans fysiske udfordringer, var ikke nemt at finde i Nordjylland.

Sky High Games

Du kan finde alle spil fra Sky High Games på hjemmesiden:

www.skyhighgames.dk

Derfor flyttede han sammen med sin kæreste til Aarhus i håb om, at vilkårene var mere tilgængelige i det østjyske. I løbet af kort tid fik han job hos et ingeniørfirma, hvorefter en projektstilling hos Arla lokkede ham til.  

I mellemtiden meldte et sæt tvillinger deres ankomst, og familien flyttede ind i det nybyggede parcelhus i Galten, hvor hans virksomhed ’Sky High Games’ også har til huse.  

”Jeg har altid drømt om at blive selvstændig, så da jeg havde været ledig i et par måneder og havde tænkt mig rigtigt godt om og talt en hel masse med min kone om det, besluttede jeg at etablere mig som professionel spiludvikler. Og jeg har aldrig været gladere for at gå på arbejde,” siger Anders Poulsen.

I tiden efter tvillingernes ankomst var det svært både at finde tid til arbejde og familie, men i dag er de 18 år og har deres egne liv med alt, hvad dertil hører.  

Spiludvikleren Anders Poulsen står bag virksomheden Sky High Games.

Lille spiller i en stor branche

Brætspilsindustriens omsætning forventes i 2023 at ligge på 13 milliarder dollars, næsten 92 milliarder danske kroner, og det er et marked, der kun forventes at blive endnu større, som årene går.  

Sammenlignet med mange af Anders Poulsens kolleger er hans virksomhed Sky High Games blot en lille spiller i en stor og verdensomspændende branche, men målet er stadig klart.

Anders håber, at han med sit brand af quizspil kan give de store spillere på markedet som Bezzerwizzer og Trivial Pursuit kamp til stregen.

Fire nye spil i 2024

Gennem årene har han formået at skabe sig en stor skare af fans, der i spænding venter på det næste nye spil i rækken af quizspil.  

”Folk, der er glade for quiz-spil, kender mit brand Quizzone, så de holder øje og venter på det næste spil. Det gør rigtig meget, at man har et navn,” siger han. 

Der er planlagt fire nye spil til udgivelse i 2024.

Hvilke det drejer sig om, vil Anders Poulsen ikke ud med, men han glæder sig til at løfte sløret.