Aprilsnar: Verdens stærkeste finger fundet i Horsens

Redaktionen

01. apr 2023

I en hidtil uset opdagelse er verdens stærkeste finger blevet identificeret, og dens ejer er en person med muskelsvind. Steen Haard, som har haft muskelsvind hele sit liv, har overkompenseret ved at træne sin finger til at blive den stærkeste i verden. Rekordløftet blev udført i Muskelsvindfondens nye træningslokaler og var på imponerende 290 kilo 

Steen Haard udtaler: “Jeg har altid haft muskelsvind, men jeg nægtede at lade det definere mig eller stoppe mig fra at opnå mine mål. Og så bruger jeg jo nok min finger mere end de fleste andre. Jeg styrer jo min kørestol alene med den (venstre pegefinger, red.). Så jeg er utroligt stolt af at have opnået verdensrekorden.”. 

Steen med vild finger Aprilsnar

Jeg har altid haft muskelsvind, men jeg nægtede at lade det definere mig eller stoppe mig fra at opnå mine mål.

Steen Haard

Ejer af verdens stærkeste finger

Det er ikke et traditionelt træningsregimente, der har taget Steen Haarders finger til rekordløftet, men derimod en hverdag centreret om løft med pegefingeren. Steen Haarder planlægger at fortsætte sin rutine, men overvejer at begynde til isklatring. 

Ny Guinness World Record

Dr. Heidi Kaharn fra Guinness World Record udtaler: “Steen Haards præstation er bemærkelsesværdig og interessant fra et forskningsperspektiv. Vi må undersøge den finger noget nærmere. Det er et kendt fænomen, at en manglende eller underudviklet sans kan skærpe andre sanser. Det kunne tyde på, at samme fænomen er gældende for muskulær udvikling.”.

Steen Haards præstation er bemærkelsesværdig og interessant fra et forskningsperspektiv. Vi må undersøge den finger noget nærmere.

Heidi Kaharn

Læge ved Guinness World Record

Steen Haard tilføjer: “Jeg håber, at min præstation kan inspirere andre med muskelsvind eller andre handicaps til at tro på sig selv og deres evner. Jeg har da selv fået mod på vise mere af min styrke. Jeg har jo ti fingre. Jeg kunne da udfordre formanden i Muskelsvindfonden til en tommelfingerkrig.”.

Spiller med muskelerne

Muskelsvindfondens direktør, Henrik Ib, udtaler:

Vi håber, at hans historie vil (...) inspirere andre til at støtte vores arbejde for at gå fra muskler der svinder til muskler der svulmer!

Henrik Ib

Muskelsvindfondens direktør

“Vi er stolte over at have bidraget til Steen Haards træning og præstation, og vi håber, at hans historie vil hjælpe med at øge bevidstheden om muskelsvind og inspirere andre til at støtte vores arbejde for at gå fra muskler der svinder til muskler der svulmer!” 

Steen Haards dedikerede sin bemærkelsesværdige præstation til sin afdøde undulat, der var en mangeårige støtte og fan af den imponerende finger. 

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk