Uden behandling kunne 3-årige Merle ikke gå

Suzanne Skærbæk Pedersen

17. dec 2021

Håb blev knust på et øjeblik, da det danske Medicinråd torsdag den 12. oktober 2017 sagde nej til den første revolutionerende medicin ”Spinraza”. Medicinen, der er medicin til mennesker med muskelsvinddiagnosen Spinal Muskelatrofi (SMA), tilbydes derfor kun til en lille udvalgt gruppe

I 2018 blev der åbnet op for, at få børn op til seks år under visse kriterier kan få tilbudt medicinen, men andre europæiske lande tilbyder medicinen til langt flere patienter. I Danmark anerkender man ikke effekten af medicinen og prisen er for høj, lyder meldingen.

Se filmen hvor vi besøger Merle og hendes familie første gang

Vi har besøgt Merle, som er et af de få børn med SMA, som i dag får tilbudt Spinraza. Effekten er tydelig: Uden medicinen ville Merle blandt andet ikke kunne gå eller gynge.

Merles udvikling på medicinen Spinraza går kun fremad

Merles familie optager i 2020 – et år efter vores første besøg – hvordan Merle nu kan gå frit rundt inden for uden brug af hjælpemidler i sin dagligdag.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk