Sproget gør en
stor forskel

’De handicappede’ er en passiv massebetegnelse, mens ’mennesker med et handicap’ er en respektfuld beskrivelse, der giver et helt andet og vigtigt signal – og samtidig følger udviklingen i samfundet, mener Jørgen Lenger.

Se mere fra Jørgen her

Må man sige spasser,
perker og bøsse?

Politisk korrekthed i sproget gavner ikke minoriteter i samfundet. Lyt til intentionen i det, der bliver sagt og glem i nogle situationer ordvalget, lyder anbefalingen fra sprogforskere.

Læs mere her

Hvem ser du?

Vi præsenterer fem forskellige mennesker, som alle har oplevet at blive dømt ud fra deres udseende. Til hver af personerne spørger vi: ”Hvem ser du?”

Hvem ser du?

Vores sprog

Det er ikke ligegyldigt, hvad vi kalder det. Om du siger ‘mennesker med et handicap’ eller ‘de handicappede’, gør en stor forskel, mener nogle. Andre mener, at det ikke er ordene, du skal lægge vægt på, men intentionen bag ordvalget.

Læs temaet i Muskelkraft her

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk