Om begivenheden

Deltager gebyr

Arrangementet er gratis

Start tidspunkt

Kl. 18.30

Slut tidspunkt

Kl. 20.00

Lokation

Zoom

Kontakt

Medlemskaber

Stort eller lille medlemskab

Mød forfatterne til en ny bog, der vil gøre op med offerroller og lave forventninger

Peter Rosenmeier og Asger Lind Krebs er familiefædre, bordtennisspillere og gamle venner. Og så har de tilsammen blot ni fingre, da de begge er født med et fysisk handicap. I en ny bog rejser de to venner Danmark rundt og hører en række gribende, sjove, smukke og nogle gange barske historier om livet med et fysisk handicap i Danmark.

Vi har fået eksklusiv mulighed for at invitere de to forfattere til bogen, Fri os fra medlidenhed, til at fortælle om deres oplevelser med udviklingen af bogen, hvor Peter Rosenmeier, som er i verdenseliten af bordtennisspillere med et handicap inviterer sin ven, journalist Asger Lind Krebs, på roadtrip rundt i Danmark for at blive klogere på, hvordan man får det bedste ud af livet, når man har en krop, der er helt anderledes end de flestes.

De møder blandt andre Andreas, der har muskelsvind. Han fortæller blandt andet om, at han har holdt et foredrag om sit handicap for alle de ældste elever på sin skole:

”Det var lidt angstprovokerende at sidde der foran 200 mennesker: Men det var fedt at fortælle om de her ting, for jeg vil gerne have, at andre forstår, hvad mit handicap er.” (citat fra bogen)

Fri os fra medlidenhed er en fortælling om, hvordan omverdenens forventninger kan påvirke et menneske på godt og ondt, og hvordan man kan gøre sig fri ved at tage afsæt i egne muligheder og evner. Undervejs på deres rejse, taler Peter og Asger om livet, handicap og kærlighed. De to venner diskuterer også, hvorfor man i Danmark ikke er kommet længere med inklusionen af mennesker med et fysisk handicap:

Man er ikke fritaget ansvaret for sin egen eksistens, fordi man har et fysisk handicap. Som handicappede er vi nødt til at acceptere, at der er en masse ting, vi ikke kan. Vi må prøve at se ud over begrænsningerne og fokusere på det, vi godt kan, siger Peter. (citat fra bogen)

Peter Rosenmeier (f. 1984) er bordtennisspiller og er både verdens- og paralympisk mester. Asger Lind Krebs (f. 1977) har i 13 år arbejdet på forskellige dagblade som journalist og er i dag selvstændig og arbejder med større journalistiske projekter. I Fri os fra medlidenhed kommer de med et indspark i samfundsdebatten om minoriteter og fordomme: at vejen til bedre inklusion og ligeværd ikke kun kræver noget af samfundet, men i høj grad også af de mennesker, der har et fysisk handicap inde på livet.

 

Webinaret vil foregå over Zoom og du tilmelder dig via linket herunder. Vi har desuden fået en unik mulighed for at udlodde bogen, Fri os for medlidenhed, til de første 55 medlemmer, som tilmelder dig.

 

Er du medlem, kan du tilmelde dig via knappen nedenfor, og du vil derigennem modtage bogen gratis, hvis du er en af de første 55.

Tilmeld dig her som medlem

Er du ikke medlem, kan du tilmelde dig gennem formularen på siden her.

Det er gratis at deltage, men hvis du har lyst til at støtte vores arbejde ved at give et bidrag, vil vi selvfølgelig være meget taknemmelige. Du kan give et bidrag på MobilePay nr. 74480. Du kan læse mere om støttemuligheder her.