Legenderne D-A-D og hitmaskinen Drew Sycamore skal spille på Grøn

Redaktionen

21. apr 2022

Tuborg og Muskelsvindfonden kan nu løfte sløret for de to næste navne, som vil optræde på Grøn til sommer. Det er rocklegenderne D-A-D, der tager på intet mindre end deres 9. tur rundt med den grønne karavane, og den dansk-walisiske hitmaskine Drew Sycamore, som er med for første gang. Grøn har tidligere offentliggjort Tessa, Andreas Odbjerg og Carpark North, der således får selskab af D-A-D og Drew Sycamore, når Grøn drager rundt i det danske sommerland fra 21. – 31. juli

Det er to stærke navne, der i dag føjes til Grøn 2022: med hitmageren Drew Sycamore og rocklegenderne D-A-D er der lagt op til to store koncertoplevelser, hvor det grønne publikum kan se frem til både dans, skrål og skål foran scenen. I dag føjer Grøn den kvindelige debutant samt de fire rutinerede herrer, som tilsammen udgør et bredt udsnit af den danske musikscene til plakaten. 

40 år på den danske musikscene

I år er det præcis 40 år siden, at den legendariske rockgruppe D-A-D blev dannet. Brødrene Binzer har sammen med bassisten Stig Pedersen og siden 1999 trommeslageren Laust Sonne skrevet det ene vilde kapitel efter det andet i dansk rockhistorie.  

Med sange som ”Bad Craziness”, ”Sleeping My Day Away”, ”Riding With Sue” og “Grow or Pay” har D-A-D leveret utallige rockschlagere, som danskerne kan glæde sig til at opleve, når bandet til sommer optræder på Grøn for 9. gang. 

 D-A-D udtaler:

Grøn er en kæmpe fest, som også gør en stor forskel for rigtig mange, og hvor der er plads til alle - det er noget af det mest særlige ved at spille på Grøn.

DAD

 – D-A-D og Grøn har fulgtes ad i mange år, og vi glæder os meget til at være med igen. Grøn er en kæmpe fest, som også gør en stor forskel for rigtig mange, og hvor der er plads til alle – det er noget af det mest særlige ved at spille på Grøn. Vi har tænkt os at overbyde os selv denne gang, og det bliver fuldstændig sindssygt! Et kæmpe rockcirkus med det allerbedste fra D-A-D!” 

Prisvindende debutant

Dansk-walisiske Drew Sycamore debuterede som soloartist i 2018 og har siden da udgivet hits på stribe – såsom ”45 Fahrenheit Girl”, ”I Wanna Be Dancing” og ”Take It Back”. Hun har været P3’s Uundgåelige flere gange og har også ligget på toppen af den danske airplay chart. 

 I 2021 vandt hun P3 Prisen, ligesom hun høstede to Danish Music Awards i kategorierne ’Årets danske solist’ og ’Årets danske radiohit’ for ”45 Fahrenheit Girl”. Drew Sycamore har netop vundet hele tre GAFFA-Priser for ‘Årets Danske Udgivelse’, ‘Årets Danske Popudgivelse’ og ‘Årets Danske Solist’.  

Det grønne publikum kan dermed glæde sig til popmusik i verdensklasse, når Drew Sycamore for første gang skal indtage scenen på Grøn. 

Drew Sycamore fortæller forventningsfuldt om sin grønne debut:

jeg glæder mig til at møde alle der kommer og fester med os, de frivillige, kunstnere, musikere

Drew Sycamore

– Min første oplevelse med Grøn var i 1997 hvor jeg så Aqua, og bagefter gav Lene autografer bag et hegn, og jeg stak hånden ud mod hende, og hun tog den. Min hjerne eksploderede. Det var det største øjeblik i mit liv dengang. Nægtede at vaske hånden resten af dagen. Nu får jeg lov til at stå på den samme scene som Aqua-Lene gjorde dengang, og jeg er så overdrevet beæret. Full circle moment. Og jeg glæder mig til at møde alle der kommer og fester med os, de frivillige, kunstnere, musikere.

D-A-D og Drew Sycamore slutter sig til Tessa, Carpark North og Andreas Odbjerg, der allerede er offentliggjort på årets Grøn-tour. Grøn vil i løbet af de næste uger løfte sløret for en række nye navne, der også slutter sig til årets line-up.  

 Grøn er endelig tilbage  

Muskelsvindfonden og Tuborg har Grøn som sit store, fælles kulturelle anker, og efter to år uden koncertturnéen er Grøn endelig tilbage på landevejen. Dermed kan danskerne på ny glæde sig til masser af fantastisk musik, kolde Tuborg-fadøl og den helt særlige grønne stemning. 

Det hele starter på Amager d. 21. juli og herefter besøger Grøn Kolding d. 22. juli, Aarhus d. 23. juli, Aalborg d. 24. juli, Esbjerg d. 28. juli, Odense d. 29. juli, Næstved d. 30. juli og slutter med et brag i Valby d. 31. juli.   

 Se turnéplanen herunder.

Køb billet på Grøns hjemmeside

Tourplan 2022:   

21. juli: Amager    
22. juli: Kolding    
23. juli: Aarhus    
24.juli: Aalborg    
28.juli: Esbjerg    
29 juli: Odense   
30. juli: Næstved   
31. juli: Valby   

Om Grøn

I mere end fire årtier har Tuborg og Muskelsvindfonden med Grøn skabt musikalske oplevelser og fællesskaber på tværs af handicap, alder, etnicitet, køn, seksualitet og religion. Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe Plads til forskelle, hvilket har til formål at skabe større mangfoldighed i det danske samfund. I 2023 kunne Tuborg og Muskelsvindfonden fejre 40 år med Grøn i et historisk år, hvor man for første gang kunne melde totalt udsolgt på hele turnéen rundt i Danmark. 

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk