Summarummantastisk Cirkus Summarum med 104.000 gæster

Suzanne Skærbæk Pedersen

04. aug 2022

Mere end 104.000 børn, forældre og bedsteforældre har i år besøgt det røde Cirkus Summarum telt. Det afslutter en fantastisk sommer for Muskelsvindfonden, som arrangerer de 48 cirkusforestillinger sammen med DR Big Band

Teltpløkkerne er nu hevet op, og luften taget ud af hoppeborgene, og de mange frivillige puster ud. Cirkus Summarum har nu pakket ned fra en sæson med et besøg af mere end 104.000 begejstrede børn og deres familier. De er kommet fra hele landet til 48 forestillinger fordelt i Ballerup og Aarhus.

Her har artister kendt fra DR’s børneunivers Ramasjang; Motor Mille, Onkel Reje, Silja Okking og Hr. Skæg samt akrobaten Anders Bjørklund slået deres finurlige folder på cirkusmanegens brædder. 

De mange forestillinger har været en tiltrængt forløsning for Muskelsvindfonden. Igen var det muligt at give fuld gas på samværet og fællesskabet uden alle de restriktioner, som Cirkus Summarum var underlagt i sommeren 2021. Nu har der igen været plads til, at alle kunne være med. Det fortæller formand for Muskelsvindfonden, Simon Toftgaard Jespersen. 

– Det har været nogle svære corona-år, da vi som forening lever af at skabe fællesskaber og få mennesker til at mødes om en god oplevelse. Af samme årsag var vi naturligvis spændte på at se, hvor mange som ville støtte op om årets forestillinger, og her må vi sige, at publikum ikke har svigtet Cirkus Summarum. Det har været en fornøjelse at se det sammenhold og den samhørighed, som Cirkus Summarum skaber på cirkuspladsen og i teltet. Cirkus Summarum er for mange familier blevet en fast sommer-tradition. Dejligt at en pandemi ikke har ændret på det, siger Simon Toftgaard Jespersen. 

Med prutkanon og fødselsdagsflag

Muskelsvindfonden arrangerer Cirkus Summarum sammen med DR Big Band og har gjort det siden 2009. 

– Det er helt fantastisk, at vi igen kan være sammen på tværs af familier og bygrænser uden de mange restriktioner, som vi oplevede sidste sommer. Vi har et stærkt brand i Cirkus Summarum og en vigtig mission om at skabe plads til forskelle, som vi er stolte af at være med til at udfolde. Vi er glade for at se, at danskerne i den grad bakker op om vores forestillinger, siger Morten Skov Hansen, chef for B&U i Danmarks Radio.

I år var Ramasjang karaktererne i absolut topform – faktisk i Summarummantastisk form! Det var nemlig det, som forestillingen handlede om; ordet “Summarummantastisk”. Motor Mille svævede rundt i de højere luftlag, der hvor hun befinder sig bedst, en bomstærk Silja sang så toppen af teltet lettede, Hr. Skæg havde fået en ny firbenet ven, der kunne danse ballet, og Onkel Reje ladede sin røvkanon i en forestilling, som ellers var bundet sammen af akrobatik udført sammen med akrobaten Anders Bjørklund akkompagneret af en masser af grin.

Motor Mille der danser i cirkus summarum.

Forestillingen i år indeholdt også en reel fejring. Under anden akt fandt børnene deres medbragte flag frem og viftede med dem til festlighederne, da Motor Mille, artisten Mille Gori, i år kunne fejre sin 10 års fødselsdag som karakteren Motor Mille.

Overskuddet fra Cirkus Summarum går til mennesker med muskelsvind og deres familier.

Cirkus Summarum

I 2009 opfandt Muskelsvindfonden i samarbejde med DR’s Big Band og DR’s børnekanal Ramasjang børne- og familieforestillingen Cirkus Summarum. En anderledes cirkusforestilling med de kendte figurer fra Ramasjang i manegen og en unik cirkusplads med forskellige aktiviteter for børn, hvor alle kan være med til noget, uanset om de har et handicap eller ej.

Visionen for Cirkus Summarum er, at ’det er sjovt, når alle er med’. I Cirkus Summarum arbejder vi for, at alle børn skal have mulighed for at være børn og være en del af legen.

Cirkus Summarum har forestillinger i skolernes sommerferie i juli og start august. I første halvdel af perioden er Cirkus Summarum i København og flytter i anden halvdel til Aarhus.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk