Golfturnering i Haderslev Golfklub: Slå et slag mod ALS

Maria Vilhardt / Foto: mk. s

15. maj 2024

Hvert år får cirka 150 danskere konstateret den alvorlige diagnose ALS. Kjeld Andersen er en af dem. Sygdommen har frataget ham både tale og stort set al bevægelighed, men alligevel er han i dag initiativtager og arrangør af “Kjeld Andersen Open”; en årlig golfturnering i Haderslev Golfklub. Alle indtægter går ubeskåret til Muskelsvindfonden.

Kjeld Andersen voksede op blot få meter fra golfbanerne i Haderslev Golfklub, hvor han i sit voksne liv har tilbragt meget af sit liv. Allerede fra de tidlige teenageår og frem i sit voksenliv, hvor han nåede at få sit handicap bragt ned på 4,9. Golf har altid været en stor del af Kjelds liv. I hvert fald lige indtil at han blev ude af stand til at spille mere.

Det er helt fantastisk at opleve, hvordan Kjeld Andersen gennem golf og hårdt arbejde er lykkes med at skabe et event,

Simon Toftgaard Jespersen

I dag sidder Kjeld i kørestol, bor på et plejehjem, og han kan ikke tale eller bevæge stort set alle muskler, efter at han for nogle år tilbage fik konstateret den alvorlige nervesygdom ALS.

Det startede med en nerve

Det startede med en nerve i højre hånd, der vibrerede. Og siden da har sygdommen en efter en frarøvet Kjeld hans funktioner. Men sygdommen har dog på ingen måde ødelagt Kjelds stærke vilje, hams foretagsomhed eller intellekt. Så hvert år arrangerer han Kjeld Andersen Open, der er en golfturnering, der finder sted netop på golfbanerne i Haderslev.

“Jeg har altid spillet meget golf, så da min nevø for et par år siden arrangerede en surprise turnering for mig, blev ideen til Kjeld Andersen Open født,”  fortæller Kjeld Andersen.

Forskning højere op på dagsordenen

Kjeld Andersen Open startede i 2021, og den har hvert år genereret godt 100.000 kr., som går tIl Muskelsvindfonden øremærket ALS. Pengene bliver brugt til forskning i, hvordan sygdommen opstår, hvordan den kan behandles, og hvordan den kan forebygges.

“Det er helt fantastisk at opleve, hvordan Kjeld Andersen gennem golf og hårdt arbejde er lykkes med at skabe et event, der ikke alene skaber en vigtig opmærksomhed omkring ALS som sygdom, men også formår at indsamle et flot beløb år efter år. Den slags initiativer gør mig stolt som formand. Forskning i ALS er et vigtigt område for Muskelsvindfonden, og vi arbejder generelt på at få forskning i neuromuskulære sygdomme højere op på dagsordenen”, siger formand for Muskelsvindfonden Simon Toftgaard Jespersen.

Over 100.000 kr. til forskning i 2023

Hvert år formår Kjeld at finde nogle gavmilde sponsorer, der donerer flotte præmier til turneringen. Og derudover kobler han turneringen sammen med en indsamling.

“Hvert år har jeg en ambition om at overgå indsamlingen sidste år, og sidste år alene formåede jeg at indsamle over 100.000 kroner. Det glæder mig meget, hvis det kan medvirke til at skabe mere research i denne sygdom, som man endnu ved meget lidt om. Jeg er meget taknemmelig for alle dem, der har valgt at donere præmier eller penge,” siger Kjeld Andersen.

Turneringen finder sted søndag d. 2. juni i Haderslev.

Hvis du er interesseret i at donere præmier, kan du henvende sig til Haderslev Golfklub på 74 52 83 01 eller MAIL@HADERSLEVGOLFKLUB.DK.

Læs om Golfturneringen

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk