Grøn aflyser sommerens koncerter: ‘Vi kæmpede til det sidste’

Pressemeddelelse

10. maj 2021

Det står nu klart, at Grøn desværre må aflyse sommerens koncertkaravane 2021.

Arrangørerne bag Grøn har siden genåbningsplanen landede natten til tirsdag i sidste uge været i maskinrummet for at finde en løsning på at afvikle sommerens koncertkaravane ud fra den ansvarlige og bæredygtig model, som Grøn præsenterede den 14. april. En model, som har dannet grundlag for ekspertgruppens anbefalinger til regeringen.

Krav gør planlagt turnéplan umulig

Grøn Koncert-modellen indebærer bl.a. en fordobling af antallet af koncerter, en nedskalering af gæster pr. koncert samt sektionsinddelinger af publikum, som også er en del af ekspertgruppens anbefalinger til regeringen. Men selv om der er enkelte dele af modellen, der giver genklang i genåbningsplanen, er det særligt maxkapaciteten på 2.000 tilskuere frem til udgangen af juli, der gør afviklingen af den planlagte turnéplan umulig.

Derfor ser arrangørerne ingen anden udvej end at aflyse Grøn 2021.

Vi burde have fået chancen

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden:

“Det er enormt ærgerligt at trække stikket på en helt utroligt gennemarbejdet idé og model, som jeg til enhver tid vil stå på mål for. Vi er meget stolte af det arbejde, vi har lavet helt frem til det sidste sandkorn i timeglasset, og med så stor og positiv feedback fra så mange sider burde vores afviklingsmodel have fået chancen,” siger han og fortsætter:

“Politikerne og sundhedsmyndighederne har besluttet sig, og det giver ikke mening at hverken tro eller håbe på en Grøn-åbning i den kommende tid. At Folketinget vælger at afvige i så væsentlig grad fra ekspertpanelets anbefalinger, er dybt skuffende – særligt taget i betragtning af, at man har valgt at sige god for at gennemføre andre arrangementer med større publikum i samme periode.”

Christian Sveigaard, Marketing Director for Tuborg, supplerer:

“Vi er enormt kede af, at vi står i denne situation igen, da vi ønskede at samle danskerne til et sommermøde med livemusik og fællesskaber.”

Om Grøn

I snart fire årtier har Tuborg og Muskelsvindfonden med Grøn skabt musikalske oplevelser og fællesskaber på tværs af handicap, alder, etnicitet, køn, seksualitet og religion. Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindsfondens arbejde med at skabe Plads til forskelle, så mennesker med handicap kan deltage ligeværdigt på alle niveauer af samfundslivet.

Endagseventen Grønnere Grøn, der sidste år opstod i en sommer med aflysning af Grøn  blev nomineret til en TV-pris og en GAFFA Award for ’Årets danske live-initiativ’, og takket være partnerskaber med NOVA og TV 2 blev Danmarks største havefest sendt live i radioen og mundede om aftenen ud i et stort show med Anders Breinholt i spidsen.

I år præsenterede Grøn en ny model for at sikre optimale sikkerhedsforhold. Grøn-modellen, der blev præsenteret d. 14. april, indebar bl.a. en fordobling af antallet af koncerter, en nedskalering af gæster pr. koncert samt sektionsinddelinger af publikum, som også er en del af ekspertgruppens anbefalinger til regeringen.

Om Muskelsvindfonden

Muskelsvindfonden er en medlemsforening og et fællesskab skabt af og for mennesker med muskelsvind og deres pårørende. Foreningen arbejder for et mangfoldigt samfund, hvor man kan leve et godt liv med muskelsvind.

Siden 1983 har Muskelsvindfonden sammen med Tuborg skabt sommerminder for hundredtusindvis af danskere med Grøn. Muskelsvindfonden samler danskerne, mens de samler ind. En stor del af overskuddet fra Grøn går til Muskelsvindfondens arbejde for at skabe plads til forskelle på tværs af køn, etnisk oprindelse, religion, alder, handicap og seksuel orientering.

På Grøn engagerer Muskelsvindfonden mere end 700 frivillige i et unikt og mangfoldigt fællesskab.

Om Tuborg

Tuborg blev grundlagt i 1873 og er siden blevet danskernes foretrukne ølmærke, der både gør noget ved tørsten og ved musikken.

Gennem tætte partnerskaber med både det danske musikmiljø og koncert-og festivalarrangører, har Tuborg gennem fem årtier medvirket til, at danskerne hvert år kan mødes til fællesskab, unikke musikoplevelser og iskolde pilsnere.

Tuborg var med til at skabe grundstenen til Grøn tilbage i 1983 og har været medarrangør lige siden.

Pressehenvendelser

Sofie Klindrup på mobil 25 48 37 49