Hvad har Bill Gates til fælles med Oprah Winfrey og Lars Løkke?

Redaktionen

20. jun 2024

Bill Gates har gjort det. Oprah har gjort det. Og Lars Løkke og Taylor Swift har også gjort det. Mere end 17 millioner mennesker verden over har taget den såkaldte Ice Bucket Challenge, der har til formål at skabe opmærksomhed om sygdomme ALS.

Det internationale ALS-samfund markerer i år, at den verdensberømte Ice Bucket Challenge har eksisteret i ti år. Også herhjemme markeres dagen, og alle opfordres til at tage Ice Bucket Challeng og lægge det på SoMe.

I år er det ti år siden, at den såkaldte Ice Bucket Challenge blev lanceret, og den 21. juni skydes jubilæet i gang. Ideen var simpel. Lad kendte og ikke-kendte hælde en spand isvand over sig selv, udfordre en eller flere til at gøre det samme og lade en videooptagelse af dette leve på de sociale medier og evt supplere dette med en donation til forskning i ALS.

Berømte danskere med kampagnen

Siden ideen blev født for ti år siden, har mange taget ice Bucket Challengen – både herhjemme og i udlandet. I Danmark har bl.a. Mads Mikkelsen og Lars Løkke været med til at hælde isvand over sig selv, og også en lang række verdensnavne har gjort det samme. Nu håber det internationale ALS-samfund, at succesen vil gå endnu en sejrsrunde mere, og at mange igen vil udføre en Ice Bucket Challenge, så der forhåbentlig snart kan komme en behandling til dem der har ALS.

“Mange kalder ALS for den værste sygdom der findes”

Den aktive gruppe i Muskelsvindfonden kaldet ALS I FOKUS kæmper for at øge kendskabet til ALS og samle midler til forskning i ALS, og en af initiativtagerne håber, at danskerne vil bakke op:

“Hvert år får ca 150 danskere konstateret den alvorlige sygdom ALS, og ca. 400 lever med ALS i Danmark. Gennemsnitslevetiden er 2-4 år. Som familie bliver man ramt fuldstændig fatalt og indgribende og også derfor mange kalder ALS for den værste sygdom der findes. Der er stadig brug for, at vi sætter fokus på denne alvorligee sygdom, og vi håber derfor, at kendte såvel som ikke-kendte vil gennemføre en Ice Bucket Challenge i løbet af sommeren. De må meget gerne udfordre andre til at gøre det samme.” siger Rie Pedersen fra ALS i Fokus, som en aktiv gruppe under Muskelsvindfonden.

Rie Pedersen har selv mistet sin bror til ALS efter 3 år, hvor han oplevede at kunne mindre og mindre, fordi sygdommen ødelægger hjernens og rygmarvens nervesignaler. Rie opfordrer til at donere til forskning mod ALS – og alle beløb er velkomne! Doner her 

Hjælp med at sprede budskabet

Mennesker der gennemfører en Ice Bucket Challenge, så må man meget gerne uploade videoen på de sociale medier og bruge hashtagget #DKIceBucketChallenge, #ALSicebucketchallenge og #ALSifokus, så Muskelsvindfonden og ALS i fokus har mulighed for at samle op på sommerens isbade efter sommerferien.

For yderligere information om kampagnen kontakt venligst ALS i Fokus ved Rie Pedersen på 26152655

Læs mere om ALS
mand sidder med front mod kameraet. Han hedder David og har ALS

Davids selvbillede krakelerede: “Det var en eksplosion af stilhed”

David har oplevet det ultimative kollaps; han fik at vide, at han skulle dø. Hans ALS-diagnose hvirvlede ham ind i en identitetskrise. Men nu hvor røgen har lagt sig, har han fundet sig selv bag en ‘plejehjemsrollator’ og med træklodser under sofaen. Og han er lykkelig. Det lykkeligste menneske i sorg.

Læs med på Pærspektiv.dk

Kontakt os

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk