Lissie Kirk er aktiv i lokalpolitik

Film af Lissie Kirk

09. nov 2021

Mød Lissie Kirk, som er aktiv i lokalpolitik. Hun har muskelsvinddiagnosen CMT, og så brænder hun for det socialpolitiske område.

Lissie er uddannet fra den sociale højskole og har gennem mange år være lokalpolitisk aktiv. I forbindelse med kommunalvalget 2021 har hun sendt tre videohilsner til Muskelsvindfonden, hvor hun fortæller lidt om sin motivation, og hvordan hun har forsøgt at sætte handicappolitik på dagsordenen. Se dem nederst på siden.

Omgørelsesprocent i Køge Kommune

I forbindelsen med kommunalvalget 2021 taler Muskelsvindfonden og andre handicaporganisationer meget om omgørelsesprocenter. Omgørelsesprocenter viser procenten for kommunale afgørelser, som Ankestyrelsen enten omgør eller sender tilbage for at få yderligere oplysninger. Omgørelsesprocenten viser altså udelukkende sager, som bliver anket til Ankestyrelsen.

Ankestyrelsen har truffet afgørelser i fire sager i 2020 i Køge Kommune. I to af klagesagerne har Ankestyrelsen omgjort kommunens afgørelse. Det giver en omgørelsesprocent på 50%.

 

Film 1: Handling

En film-hilsen fra Lissie, hvor hun fortæller, hvordan man som borger kan få indflydelse på lokalpolitik. Bemærk: filmen er uden undertekster.

Fim 2: Motivation

En film-hilsen fra Lissie, hvor hun fortæller om sin motivation for at gå ind i det lokalpolitiske - og hvornår hun fik sin muskelsvinddiagnose. Bemærk: filmen er uden undertekster.

Film 3: Politik

En film-hilsen fra Lissie, hvor hun fortæller, hvordan hun har arbejdet med handicappolitik i Køge Kommune. Bemærk: filmen er uden undertekster.

Find flere tal og fakta

#MohammadErFårked

Mohammad står uden den rette hjælp, og han er ikke den eneste.

Se mere

Kommunalvalg

Hvad kan du gøre før og efter kommunalvalget?

Læs mere