Mads har skabt sit eget fritidsjob

Kommunikationsafdelingen

14. okt 2015

”Jeg vil bare gerne tjene mine egne penge. Jeg vil gerne kunne købe tingene selv i stedet for bare at få dem.”

For 15-årige Mads Lykke Thomsen fra Lemvig er det ligetil, hvorfor han har et fritidsjob eller rettere har skabt sig et fritidsjob. Ligesom alle andre teenagere vil han gerne have lommepenge, han kan bruge til lige det, han har lyst til: en 46-tommer fladskærm, forskellige spil til playstation, tøj – og så måske, når han tænker fornuftigt: spare lidt op. Og det er lige præcis det, han allerede har brugt de første indtjente kroner til.

Hvor meget han har tjent, siden han begyndte i sit fritidsjob for knap to år siden, vil han ikke helt ud med.

“Men det er gået meget godt,” siger han med et skævt smil. En god forretningsmand røber hverken sine idéer eller indtægter, signalerer han.

Laver lykke-uroer

Mads producerer og sælger lykke-uroer. Idéen kom fra hans mor, Camilla Thomsen, der selv maler og sammen med Mads har udviklet uroerne. De er lavet i keramik med plantetryk, dekoreret med glasur på for- og bagside eller bejdset. Mads er med til den del, han kan klare. Dvs. at skære uroerne ud, male dem, når de er blevet brændt, klippe snore til og pakke uroerne ind i cellofan. Hans mor og 11-årige lillesøster hjælper til i produktionen med det, Mads ikke kan.

Som regel arbejder familien med uroerne en hel dag i weekenden, eller de laver en sending på 50-100 stk. Så kan der være en pause en periode, indtil der er kommet flere bestillinger.

Mads kender andre med muskelsvind, der har valgt at gå med aviser som fritidsjob. Det kunne han måske også have valgt.

”Men det her er det, jeg kan lave. Jeg får mere hænderne på det, end hvis jeg gik med aviser,” siger Mads, der bruger el-kørestol på grund af sin muskelsvind.

Mads sælger sine uroer via sin mors Facebook-side og gennem fem forskellige butikker i Lemvig og omegn. Men han vil gerne lidt længere ud, så næste skridt er nok at få lavet sin egen hjemmeside eller Facebook-side.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk