Den internationale popstjerne MØ debuterer på Grøn 2023

Redaktionen. Foto: Casper Balselv

12. apr 2023

Muskelsvindfonden og Tuborg offentliggør det tredje navn på årets Grøn plakat. Det seneste navn er den fynske verdensstjerne MØ, der får sin debut på Grøn til sommer. Publikum kan glæde sig til internationale kæmpehit fra Mø som ’Lean On’ og ’Final Song’, når Grøn besøger otte danske byer fra den 20. – 30. juli

Gennem årene har de fleste danskere stiftet bekendtskab med et eller flere af MØs store hits i radioen eller rundt om på landets spillesteder eller festivalpladser, og til sommer kan den populære fynbo opleves på Grøn for allerførste gang.

MØ udtaler:

Grøn er sådan en legendarisk festival, og jeg elsker, at de støtter en god sag.

– Grøn er sådan en legendarisk festival, og jeg elsker, at de støtter en god sag. Jeg er mega excited over at skulle spille Grøn denne sommer, og glæder mig helt vildt til at toure Danmark og møde publikum i alle disse byer – nogle af stederne har jeg ikke spillet i årevis, så det bliver vildt fedt at komme rundt i hele landet! Mø_Casper_Balslev_halvtotal

En dansk eksportsucces

MØ med det borgerlige navn Karen Marie Ørsted er en af dansk musiks største eksportsucceser i nyere tid. Hun har samarbejdet med verdensstjerner som Justin Bieber, Iggy Azalea og selvfølgelig Major Lazer, toppet hitlisterne adskillige gange med hits som ’Final Song’, ’Leon On’ og ’Cold Water’ og været hovednavn på store internationale festivaler som Coachella i Californien.

Herhjemme slog MØ for alvor igennem i 2014 med debutalbummet ’No Mythologies to Follow’, for hvilket hun bl.a. modtog prisen for ”Årets Danske Album” ved DMA samme år. I 2018 udkom hendes andet studiealbum ’Forever Neverland’, inden hun sidste år kunne lade sig hylde som ”Årets Danske Sangskriver” for sit tredje album, ’Motordrome’.

Med på Grøn for første gang

MØ har gennem alle årene excelleret i at give publikum fantastiske live-oplevelser, og til sommer gæster hun endelig Grøn, når hun er med på den festlige koncertturné for første gang.

Grøn Koncert glæder sig til at præsentere Mø. Theis Petersen, Indsamlingschef i Muskelsvindfonden udtaler:

- Mø har i flere år stået øverst på ønskelisten til Grøn, og derfor er vi vanvittig stolte over endelig at kunne præsentere Mø og hendes live performance for hele Danmark.

– Mø har i flere år stået øverst på ønskelisten til Grøn, og derfor er vi vanvittig stolte over endelig at kunne præsentere Mø og hendes live performance for hele Danmark.

40 år med Grøn

I år kan Muskelsvindfonden og Tuborg fejre 40 år med Grøn, hvor der er blevet skabt sommerminder og gode oplevelser med danskerne; hele tiden med det gode formål om at skabe plads til forskelle i samfundet for øje. For Grøn er en fest, der gør en forskel og al overskuddet går til Muskelsvindfonden. Grøn-touren starter i Tårnby den 20. juli. Herefter besøger Grøn Kolding den 21. juli, Aarhus den 22. juli og Aalborg den 23. juli. Efter en kort pause fortsætter turneen i Esbjerg den 27. juli, Odense den 28. juli, Næstved den 29. juli, inden det hele traditionen tro slutter med et brag i Valby den 30. juli.

Køb din billet til Grøn her

Vi glæder os til at opleve Mø på Grøn

“Grøn er sådan en legendarisk festival, og jeg elsker, at de støtter en god sag. Jeg er mega excited over at skulle spille Grøn denne sommer, og glæder mig helt vildt til at toure Danmark og møde publikum i alle disse byer – nogle af stederne har jeg ikke spillet i årevis, så det bliver vildt fedt at komme rundt i hele landet!”

Om Grøn

I mere end fire årtier har Tuborg og Muskelsvindfonden med Grøn skabt musikalske oplevelser og fællesskaber på tværs af handicap, alder, etnicitet, køn, seksualitet og religion. Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe Plads til forskelle, hvilket har til formål at skabe større mangfoldighed i det danske samfund. I 2023 kunne Tuborg og Muskelsvindfonden fejre 40 år med Grøn i et historisk år, hvor man for første gang kunne melde totalt udsolgt på hele turnéen rundt i Danmark. 

Om Muskelsvindfonden NY

Muskelsvindfonden er en forening, et fællesskab og en bevægelse. Den blev skabt af og for mennesker med muskelsvind, men den er også 100vis af fantastiske pårørende, medarbejdere, engagerede samarbejdspartnere og mere end 1.000 frivillige, der er med til at sætte verden i bevægelse.

Siden 1983 har Muskelsvindfonden i et partnerskab med Tuborg arrangeret Grøn, for i Muskelsvindfonden samler vi danskerne, mens vi samler ind til vores arbejde for mennesker med muskelsvind. Overskuddet går direkte til vores arbejde for et bedre liv med muskelsvind og til forskning i muskelsvind.

Sammen med samarbejdspartnere samler Grøn også særskilt ind til en årlig Plads til forskelle-pris, som uddeles til et initiativ, som understøtter Muskelsvindfondens vision om “plads til forskelle”.