Ny formand for Muskelsvindfonden

Gitte Dreier Jacobsen

25. maj 2020

29-årige Simon Toftgaard Jespersen har i dag overtaget posten som formand for Muskelsvindfonden. Det skete efter et kampvalg mod den siddende formand. Simon er opvokset i Muskelsvindfonden og har igennem flere år været politisk engageret. Hans store forbillede er Evald Krog, som har været med til at give ham troen på, at alt kan lade sig gøre, hvis man kæmper for det

På Muskelsvindfondens landsmøde i dag har et klart flertal af foreningens medlemmer valgt Simon Toftgaard Jespersen som ny formand. Han afløser Lisbeth Koed Doktor, som har været formand i tre år. Valget af Simon skete ved kampvalg mellem de to, og om sin nye titel siger han:

– Intet i denne verden kunne gøre mig mere stolt end at blive formand for Muskelsvindfonden. Foreningen er ikke blot en handicapforening og en patientforening, men også en kulturbærer, der bidrager med koncerter, børnearrangementer og med skæve vinkler, der rækker langt ud over vores egen verden. Vores arbejde for at skabe plads til forskelle – nu gennem 10 år – er vigtigere end nogen sinde. Så nok har vi med muskelsvind ofte brug for en hjælpende hånd, men samfundet har så sandelig mindst lige så meget brug for Muskelsvindfonden. Det vil jeg leve op til med liv og sjæl.

Simon er opvokset med Muskelsvindfonden

Simon har været en del af Muskelsvindfondens DNA, siden han var barn. Da han var lille tog han med sin familie til foreningens familiegrupper. Siden har han været en trofast deltager på Muskelsvindfondens sommerlejre og et forbillede for børn og unge med muskelsvind.

– Som barn tog jeg til et møde sammen med min far, og her mødte jeg Evald Krog for første gang. Han sagde til mig ”Nu skal du følge godt med for en dag, skal du sidde i denne stol”. Evald var min rollemodel, og hans tilgang til tingene har haft afgørende betydning for den, jeg er i dag. Det er både med ydmyghed og stolthed, at jeg i dag kan kalde mig formand for Muskelsvindfonden, fortæller Simon

Konferencier på Grøn i ti år

Den nyvalgte formand er mest kendt af omverdenen som konferencier på Grøn, hvor han siden 2009 har stået på scenen sammen med Jacob Haugaard. Derudover har han også været med til at sætte muskelsvind på den politiske dagsorden gennem en årrække:

– Muskelsvindfondens hemmelighed er vores entusiasme og vores evne til at finde venner overalt, med og uden muskelsvind, at få dem til at føle sig godt tilpas sammen med os. Uden dem var det ikke muligt for os at skabe de arrangementer, der gør os selvforsørgende og meningsdannende, siger den nyvalgte formand og fortsætter:

– Jeg vil ikke mindst prioritere vores politiske indsats, hvor vi i forvejen er kendt blandt politikere for at være en seriøs, troværdig og løsningsorientering organisation. Også i fremtiden vil vi være politikerne behjælpelige med at træffe gode beslutninger. Dem er der desværre fortsat brug for.

Simon Toftgaard Jespersen, formand
Simon Toftgaard Jespersen, formand. Foto: Rasmus Dissing Nielsen 2019

Simon i punktform

Om Simon Toftgaard Jespersen

  • Født og opvokset i Kolding, men bor i dag i Aarhus
  • Uddannet cand.magi medievidenskab på Aarhus Universitet
  • Har været konferencier på Grøn i 10 år
  • Har være politisk engageret i Muskelsvindfonden gennem flere år
  • Hans vision for Muskelsvindfonden er større synlighed og gennemslagskraft, hvor aktivisme er en af grundstenene