Ny Pærfekt æblemost – hyldest til uperfekthed

Gitte Dreier Jacobsen

10. sep 2020

En ny æblemost lavet på skæve, uens og frasorterede frugter bærer Muskelsvindfondens Pærfekt-mærkat. Det er for at sætte bred fokus på muligheder i fravalgte skæve eksistenser. For hver solgt most går en krone til Muskelsvindfonden

Alt for mange har alt for travlt med at være perfekte. Eller i hvert fald at fremstille sig selv som perfekte. På sociale medier hyldes den perfekte krop, det perfekte udseende, det perfekte job – det perfekte liv. Det perfekte er nærmest blevet symbolet på succes. Men noget skurer og noget kradser. For ingen af os er perfekte, og alt for mange har svært ved at identificere sig med idealet. Perfekthedskulturen har en bagside, som skaber pres, stress og usikkerhed på tværs af alder, køn og handicap.

Samtidig står vi midt i en global klimakrise. Der bl.a. handler om vores massive overforbrug og mangel på respekt for ressourcer. Vi smider fx store mængder af ressourcer ud der ingenting fejler. Ud over at de ikke er helt perfekte eller ideelle. En krum agurk, et lille æble eller en stødt pære kan ofte ikke sælges i supermarkedet.

Den ny Pærfekt æblemost er en hyldest til uperfektheden og sætter fokus på madspild på grund af uperfekt frugt, der bliver dømt ude. Den ny most er et samarbejde mellem Orskov Foods og Muskelsvindfonden, og mosten er lavet på frasorterede frugter, som nu er blevet forvandlet til en velsmagende most.

Et smukt billede på Muskelsvindfondens ’Plads til forskelle’-vision

Partnerskabschef Jacob Bartholin fra Muskelsvindfonden udtrykker begejstring for partnerskabet med Orskov Foods:
”Med den nye æblemost går alt op i en højere enhed i forhold til det, vi ønsker at formidle med vores Pærfekt-mærkat. Vi har i ti år arbejdet for at skabe ’Plads til forskelle’, og denne æblemost er et smukt billede på det, vi frem for alt gerne vil sætte fokus på: At selv om man har skavanker – som menneske eller som æble – rummer man stadig de samme fantastiske ressourcer.”

Muskelsvindfondens drøm er, at Pærfekt-mærkatet bliver det nye Ø-mærke for det uperfekte – for forbrugsvarer, der mindsker madspild ved at benytte sig af råvarer, der ellers ville være blevet sorteret fra.

Gin og Croquis på Ungdommens Landsmøde, scene med tre voksne nøgne mennesker bagfra
Most og Croquis på Ungdommens Folkemøde

Historien om Pærfekt startede i 2018, da Muskelsvindfonden indgik partnerskab med Radius Distillery om en Pærfekt gin skabt på frasorterede krumme agurker. Sideløbende har Muskelsvindfonden med stor succes afviklet croquis-events med pærfekte nøgne kroppe, sammen med Politiken, på henholdsvis Folkemødet, Kulturmødet og Ungdommens Folkemøde. På Ungdommens Folkemøde havde Muskelsvindfonden for første gang mosten med, som unge drak, mens de tegnede.

Stolte af at få Muskelsvindfondens pærfekt mærkat

Hos Orskov Foods er entusiasmen også stor, og Go To Market Manager Jesper Dalskov-Rasmussen udtaler følgende:
”Vi er stolte af at få Muskelsvindfondens Pærfekt-mærkat på vores æblemost, for det er en fantastisk tilgang at have til verden og sine medmennesker – og det er en tilgang, som vi støtter 100% op omkring. Vi glæder os til at se, hvordan forbrugerne rundt om i Danmark tager imod de nye produkter. Vi har nemlig en teori om, at alle, der smager den pærfekte æblemost med ét vil indse, hvor god en idé det er at mindske madspildet – og i stedet forvandle disse råvarer til superlækre fødevarer.”

Mosten kan købes i føtex, Bilka og udvalgte Netto fra uge 37 2020.

Læs mere om Pærfekt

Andre udvalgte artikler til dig

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk