Sofies
crosser
forklædt
som
limousine

Det er ofte en limousine, sportsvogn eller hestevogn, som holder og venter, når de nykonfirmerede unge mennesker kommer ud af kirken. Men sådan var det ikke, da Alma trådte ud. Hun ville hellere låne venindes crosser.

Af Gitte Dreier Jacobsen
29. juni 2016

Teenagerne Alma og Sofie har for flere år siden mødt hinanden på en gård i Greve. Alma rider på gårdens heste, og Sofie kommer der indimellem på aflastning. De to piger har et godt venskab og en fælles interesse for dyr.

Da Almas konfirmation stod for døren i maj i år, ville hun gerne hentes i kirken med stil. Men en anden stil end den sædvanlige i limousine.

”Jeg synes bare, at det var en fed ide. Først skulle min mor og jeg regne ud, om crosseren kunne køre de kilometer, der var fra kirken til feststedet. Det kunne heldigvis godt lade sig gøre,” fortæller Sofie.

Forberedelserne i gang

Så gik forberedelserne i gang. Begge piger syntes, at crosseren skulle se festlig ud, så dagen inden festen mødtes veninderne, og crosseren blev vasket, pyntet med fine blomster, og den fik et navneskilt på, hvor der stod ”Alma”.

Alma skulle også lære at køre på crosseren, så de to veninder øvede på vejen. På den måde kunne Sofie sende sin veninde afsted med ro i maven.

”Normalt kalder jeg min crosser for Doris, men i dagens anledning skulle den have Almas navn, så der ikke opstod forvirring. Det var så sjovt, da jeg ankom med crosseren ved kirken. De fleste synes, at det var en sjov happening – og jeg synes, at det var dejligt at kunne give Alma en sjov og anderledes måde at transportere sig på. Det gav lidt opmærksomhed til både Doris og Alma,” siger Sofie.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk