Tissepausen i Hamborg blev spoleret

Anna le Dous

02. nov 2018

Efterårsferien skulle nydes i Berlin, og som altid kørte jeg derned med tog via Hamborg. På Københavns Hovedbanegård mødte jeg Rasmus Klump, som er mit store forbillede. Han har altid inspireret mig til at rejse og ikke mindst til at finde løsninger på pludseligt opstået udfordringer undervejs på mine rejser.

Eneste forskel på Rasmus Klump og mig er, at han sejler, og jeg kører med tog, bil eller flyver. Ellers planlægger jeg, ligesom ham, ikke ret meget andet, end at jeg skal have pandekager, når jeg kommer hjem fra enhver rejse.

Anna le Dous har altid beundret Rasmus Klump.

Tisseplanlægning

Dog er der en enkelt ting, som jeg altid planlægger. De færreste andre rejsende skænker det en tanke – nemlig, hvornår der er mulighed for at tisse. Jeg har ofte undret mig over, at ordet “tisseplanlægning” ikke findes i en nudansk ordbog. For mig er det ikke muligt at rejse ret langt uden at gøre det, som der altså ikke findes noget ord for.

Alt andet end heldig

På min tur til Berlin havde jeg også denne gang planlagt, at tog-skiftet på Hamborg Hovedbanegård skulle være tissepause under den 7 timer lange tog-rejse. Derfor blev jeg fortvivlet, da liftmanden, som hjalp mig ud af toget, sagde: “Du er heldig, at toget til Berlin kører fra samme perron, for det er ikke muligt for dig at skifte perron eller komme op i hallen. Elevatoren fra denne perron er i stykker..”

Jeg følte mig alt andet end heldig. Elevatoren havde ødelagt min tisseplanlægning! Toget, som jeg skulle videre med til Berlin, kørte rigtignok fra samme perron, men det kørte først 1½ time senere, og det var ikke til at vide, om det havde et toilet, som kunne bruges.

Syv minutter til at tisse

Da liftmanden forstod problemet, sagde han: “Jeg kan lifte dig op i toget til Kiel. Det kører ind på denne perron og har handicaptoilet. Det holder her syv minutter.”

Få minutter senere kørte et tog ind på perronen, som skulle til Berlin. Min billet var ikke gyldig til dette tog, men toget havde handicaptoilet, hvorfor jeg blev liftet ombord.

Ikke så skidt, at det ikke er godt for noget

Således gjorde min tisseplanlægning, at jeg ankom til Berlin 1½ time tidligere end planlagt.

Jeg kører med tog til Berlin to gange om året. Næste tur bliver til julemarked i december.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk