Vi er her stadig – #enmillionstemmer

Suzanne Skærbæk

19. jun 2019

Bevægelsens navn er et samarbejde med Muskelsvindfonden

#enmillionstemmer er et samarbejde mellem Muskelsvindfonden, aktivisten Monica Lylloff og Dansk Handicap Forbund, som blev startet for at få sat handicappolitik på dagsordenen. Og det lykkedes. For første gang i mange år fik handicappolitik en større plads i valgkampen. Under hashtag #enmillionstemmer spredte pårørende til mennesker med handicap eller psykisk sårbarhed deres personlige og desværre ofte problematiske erfaringer med systemet. Det gjorde indtryk. Og flere politiske partier kom med konkrete handicappolitiske udspil. Læs mere om det her.

Nu holder stemmerne fast og fortsætter med at fortælle deres fortællinger om den unødvendige kamp, det ofte er for at få hjælp af systemet. Historierne kommer hovedsageligt fra pårørende og spredes især på facebooksiden: Bak op om de pårørende til handicap og psykisk sårbarhed.  (er dagsdato ændret til #enmillionstemmer)

Det kræver en medicinsk uddannelse at få et barn med handicap

Monica Lylloff, som står bag facebooksiden, Bak op om de pårørende til handicap og psykisk sårbarhed, har lagt følgende indlæg ud.

”VI ER HER STADIG!
Jeg hedder Monica. Jeg er en af #enmillionstemmer. Jeg ønsker lige adgang til hjælp til mennesker med handicap og psykisk sårbarhed og deres pårørende uanset deres baggrund, og hvor de bor.

Det kræver en medicinsk uddannelse at få et handicappet barn, og det kræver en jurauddannelse at få den hjælp, som man egentlig har ret til af kommunen. Jeg ville ønske, det ikke var sådan. Nu er alle politikere valgt til det Folketing, der har det overordnede ansvar for Danmark de næste 4 år. Tillykke til dem. Med det valg følger ansvaret for at ændre vilkårene for mennesker med handicap og psykisk sårbarhed og deres pårørende.

Vi er her stadig.
Vi vil ikke glemmes i systemet.

Del din drøm og dit budskab og hjælp politikerne på rette vej.
#enmillionstemmer”