Sofie Sejer
Skoubo

Sofie Skoubo er 27-år og fra Aarhus. Hun skal repræsentere Danmark til de paralympiske lege (PL). Sofie har spillet kørestolsrugby i seks år, og hun deltager i PL for første gang. Følg hende her på siden.

Født: 31. juli 1994

PL-disciplin: Kørestolsrugby

PL-erfaring: Debutant

Bedste resultater: Sølv ved EM 2019

Klasse: 0,5

Handicap: Medfødt muskelsvind – fik det konstateret som 6-årig

Bopæl: Aarhus

Klub: Aarhus Burnouts

Job: Projektleder

Information fra Danmarks Idrætsforbund

Sofies Dagbog - PL Tokyo 2020

Sofie sender løbende videoer fra Tokyo, og de uploades her på siden. Rugbylandsholdet rejser onsdag d. 18. august 2021.

Sofies videodagbog fra PL i Tokyo - inden afgang

Hvordan omstiller hun og resten af holdet sig fysisk til at være i Tokyo? Hvordan kan et manglende publikum måske være en fordel for holdet? Se med, når Sofie fortæller.

Sofie er på vej

Lidt stemning fra selve rejsen og ikke mindst det værelse, de lander på.

Sofie: Det største man kan opnå inden for kørestolsrugby

Sofie Skoubo er rejst til Tokyo med en forventning om, at det bliver en af de største oplevelser i hendes liv – ligegyldigt hvordan det går. Vi bad hende fuldføre seks sætninger, inden hun rejste

Når vi er ankommet til Tokyo, glæder jeg mig mest til…

… at komme forbi ”food court” og se om det virkelig er rigtig, at man kan få mad fra hele verden. Derudover glæder mig bare til at komme ned og se, hvor vi skal bo – at få pakket ud og skabe sig et hjem, så jeg kan blive klar til at præstere.

Jeg synes, at min største sportslige præstation var, da jeg…

… da jeg og mit hold kvalificerede os til de paralympiske lege til EM i Vejle. Det var opnåelsen af et stort mål. Derudover er min personlige sportslige udvikling en ting jeg er meget stolt af.

Den kamp/konkurrence jeg frygter mest til PL er…

… Åbningskampen. På grund af COVID-19 har vi ikke mødt og spillede så mange turneringer, som vi måske ville have gjort. Derfor bliver det rigtig spændende at se hvordan de andre hold har udviklede sig. Åbningskampen bliver enormt vigtig både fysisk og mentalt.

Plads til forskelle betyder for mig, at…

… jeg kan leve et liv, som alle andre på trods af mine begrænsninger. At der skabes en ramme, som de paralympiske lege er virkelig plads til forskelle. De paralympiske lege viser, at vi på trods af handicap kan konkurrere og præstere lige som alle andre.

PL betyder for mig, at…

… holdet og jeg har opnået det største man kan opnå indenfor kørestolsrugby. Det bliver måske den største oplevelse i mit liv og noget, som jeg aldrig vil glemme. Hvis jeg kan deltage i de paralympiske lege, kan jeg vel stortest opnå alle de mål, jeg sætter mig?

Jeg kan ikke undvære…

… min familie og alle de mennesker omkring mig, der støtter og motiverer mig. De har været en kæmpe klippe igennem hele dette forløb også, selvom jeg har meldt afbud til mange ting og haft kørestolsrugby som min første prioritet.