Når intimitet
bliver et vilkår
for hjælp

Jeanette Nørregaard Strøm viser sig normalt ikke i nattøj for andre. Men det er en af de mange intime situationer, hun ender i, fordi hun har brug for hjælp i hverdagen.

Læs Jeanettes historie her

Jeg lukker af for
kroppen for at bevare
værdigheden

Det er grænseoverskridende, når kommunale sagsbehandlere kræver at observere selv de mest intime situationer, lyder budskabet fra personer med hjælperordning.

Læs mere her

Når det er svært
at modtage hjælp

For nogle mennesker er det en sorg ikke at kunne klare sig selv uden hjælp fra andre. Psykolog Lone Knudsen giver gode råd om at modtage hjælp.

Læs rådene her

Hvor blev tilliden af?

Mistroen lyser ud af kommunerne i en grad, som næppe nogen borger uden et handicap udsættes for, skriver Jørgen Lenger i en kommentar.

Læs kommentaren her

Tror I, vi snyder?

Kommuner mistænkeliggør os, lyder det i et debatindlæg, som 33 unge med muskelsvind har skrevet under på.

Læs indlægget her

Kommunerne er selv
frustreret over
den øgede kontrol

Ankestyrelsens praksis har lagt pres på kommunerne og sat skub i en uværdig overvågning over for borgere med handicap, mener chefkonsulent i Kommunernes Landsforening.

Læs mere her

Urimeligt at
hjælpen er
afhængig
af evner

Kan man ikke være arbejdsleder i en hjælperordning, bliver hjælpen stykket sammen som et kludetæppe. Sådan bør det ikke være, mener Muskelsvindfonden, der arbejder for ændringer.

Læs mere her

Værktøjskassen

Hvad gør du, hvis kommunen fjerner din hjælp uden varsel? Og hvad skal du tage højde for, inden du fylder 18 år? De svar og mange flere kan du finde i vores værktøjskasse.

Se værktøjskassen her

Værste. tinder. date. ever.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk