Camps for børn modtager Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris og 150.000 kroner

Redaktionen. Foto: Morten Rygaard

20. mar 2023

Sommerferietilbuddet Heltecamps skaber frirum for familier med børn, der lever med kronisk sygdom, handicap eller er i et længere sygdomsforløb. I dag har projektet modtaget Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris og dermed også 150.000 kroner. Prisen blev uddelt af Christopher.

Hvert år indsamler Grøn, NOVA, VRS og en artist – sidste år Christopher – penge til Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris. Prisen for 2022 er i dag blevet uddelt til sommerferietilbuddet Heltecamps, der står bag et tilbud om sommerferie for børn med kronisk sygdom, handicap og længere sygdomsforløb. 

Christopher overraskede og uddelte prisen

Det er musikeren Christopher, der har været ambassadør for Plads til forskelle-prisen i 2022, hvilket betyder, at han blandt andet står bag designet på den t-shirt, der har bidraget til at samle midler ind til prisen. Derfor var han også med til at overraske Heltecamps, da de i dag modtog prisen og pengepræmien. 

Christopher fortæller: 

Jeg ville som ambassadør rigtig gerne ud med budskabet om, at der kun findes én af os hver, vi er alle forskellige - og at det er mega fedt! Derfor er det vidunderligt at bakke op om et projekt som Heltecamps

Christopher

– Det har været helt magisk at være med til at overrække Plads til forskelle-prisen i dag. Jeg ville som ambassadør rigtig gerne ud med budskabet om, at der kun findes én af os hver, vi er alle forskellige – og at det er mega fedt! Derfor er det vidunderligt at bakke op om et projekt som Heltecamps, der skaber et fællesskab for en masse børn og unge, som på hver deres måde er helt unikke.

Heltecamps skaber frirum og fællesskab for en masse børn  

Heltecamps er et sommerferietilbud for familier med børn med kronisk sygdom, handicap eller børn, der er i et længere sygdomsforløb. Tilbuddet gør det muligt for både børnene og deres familier at skabe gode sommerferieminder, deltage i fællesskaber, knytte venskaber og ikke mindst opleve et frirum fra sygdom. Med en hverdag, hvor sygdommen altid er til stede, er en sommerferiecamp et sted, hvor børn bare kan være børn, og hvor der er tid og overskud til, at familien kan være sammen med rum til at skabe minder og gode oplevelser.

Vi mener, at alle børn har ret til et aktivt liv med oplevelser, venskaber og fællesskaber med ligesindede

Henriette Madsen

Generalsekretær, Børneulykkesfonden

 – Når sommerferien står for døren, kan mange børn og unge glæde sig til spejderture, fodboldskole eller koloni, men for kronisk og langtidssyge børn er det som regel ikke muligt at deltage i sådanne camps. Vi mener, at alle børn har ret til et aktivt liv med oplevelser, venskaber og fællesskaber med ligesindede, og det gælder selvfølgelig også de børn, der, grundet forskellige former for sygdom eller handicap, ikke kan deltage i de tilbud, der er gældende for deres jævnaldrende. Derfor startede vi Heltecamps, fortæller Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden. 

Plads til forskelle-prisoverrækkelse med Christopher og Simon --- Photo Morten Rygaard Heltecamps drives af Børneulykkesfonden, og de enkelte camps afvikles med hjælp af frivillige – herunder sygeplejersker, ambassadører og samarbejdspartnere samt Lege- og Kreahelte. Alle frivillige har en relevant faglig baggrund, hvad end det er inden for sundhed, bevægelse og sport eller kreativitet og formidling, hvilket sikrer en tryg ramme for deltagerne. 

I sommeren 2022 blev Heltecamps afholdt i henholdsvis Odense og Rødovre af tre dages varighed. Det er Børneulykkesfondens mål, at Heltecamps indenfor en kort årrække skal tilbydes flere steder i landet, så familier – uanset geografisk tilhørssted – kan deltage. Det er blandt andet dét, som midlerne fra Plads til forskelle-prisen, skal gå til.  

Læner sig op af Muskelsvindfondens kerne

Heltecamps er et projekt, der læner sig direkte op af Muskelsvindfondens arbejde med at skabe mere mangfoldighed og plads til forskelle i samfundet. Både hos Heltecamps og Muskelsvindfonden er det nemlig afgørende at give mulighed og adgang til alle typer af aktiviteter, uanset hvem man er.

Feriecamps er et sted, hvor der bliver skabt fællesskaber og plads til forskelle - noget, som vi hos Muskelsvindfonden er stolte og henrykte over at kunne bakke op om!

Simon Toftgaard Jespersen

Formand, Muskelsvindfonden

 – Heltecamps gør et fantastisk stykke arbejde med både at skabe ferieminder og frirum for børn og familier, der lever med kroniske sygdomme, handicap eller befinder sig i længere sygdomsforløb, som kan tære hårdt på hverdagen. Samtidig er feriecampsene også et sted, hvor der bliver skabt fællesskaber og plads til forskelle – noget, som vi hos Muskelsvindfonden er stolte og henrykte over at kunne bakke op om!, siger Simon Toftgaard Jespersen, bestyrelsesformand hos Muskelsvindfonden.  

En jury bestående af ambassadøren Christopher samt repræsentanter fra VRS, NOVA, Muskelsvindfonden og Grøn udpegede i samarbejde Heltecamps som dette års vinder. 

Om Plads til forskelle-prisen

Om Plads til forskelle-prisen 

Siden 2016 har Muskelsvindfonden uddelt den helt særlige Plads til forskelle-pris, som hylder enkeltpersoner, non-profitorganisationer og foreninger, der arbejder aktivt for at skabe plads til forskelle i samfundet. 

Prisen blev uddelt for første gange i 2016, hvor den gik til Fundamentet, som hjælper unge og ældre socialt udsatte med alt fra NemID til jobansøgningerne. I 2017 var det håndboldligaen for udviklingshæmmede børn, LykkeLiga, der fik prisen, mens den i 2018 gik til Ombold – et gadefodboldfælleskab for udsatte og hjemløse.  

I 2019 gik prisen til Vaskeriet, som er et fællesvaskeri i Brabrand Boligforening, hvor mennesker med udviklingshandicap integreres i et vigtigt arbejdsfællesskab, mens den i 2021 gik til foreningen, Diversity Pop-Up, der samarbejder med klassiske brune værtshuse for i fællesskab at arrangere mangfoldighedsevents, hvor alle er velkomne. 

I 2020 blev prisen ikke uddelt på grund af COVID-19-pandemien. 

Formålet med Plads til forskelle-prisen er at støtte en indsats, der: 

  • skaber større mangfoldighed i det danske samfund 
  • skaber opmærksomhed omkring mennesker, organisationer eller aktiviteter, der rækker ud over sig selv og gør en forskel for andre. 
  • aktiverer gæster, artister og samarbejdspartnere på Grøn til aktivt at skabe ”Plads til forskelle” 

 

 

 

 

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk