Genvalgt formand: Grundlæggende forandringer er absolut nødvendige

Redaktionen

21. maj 2022

Simon Toftgaard Jespersen modtog genvalg som formand for Muskelsvindfonden i dag lørdag

Om Simon Toftgaard Jespersen

Simon Toftgaard Jespersen er 32 år, og han bor i Aarhus med sin kæreste og datter

Han er uddannet cand. mag i Medievidenskab

Han har været engageret i Muskelsvindfonden i flere år, inden han blev formand

  d. 21. maj under Muskelsvindfondens landsmøde. Samtidig vedtog et enigt landsmøde et skarpt politisk standpunkt om, at grundlæggende forandringer på handicapområde er nødvendige.

Det var nærmest et historisk landsmøde i år efter to år med, hvor landsmødet er foregået digitalt på grund af COVID19-pandemien.

Både Simon Toftgaard Jespersen og Janne Sander blev genvalgt uden modkandidater.

Tålmodighed er ved at være brugt op

I bestyrelsens beretning, som blev læst op af  formanden, var der også hårde toner:

– Vi har en socialminister, der går op i at sige, at det ikke skal være en kamp at få hjælp, men sandheden er at hun og regeringen ikke har gjort nogen positiv forandring. De har haft skudt hele området til hjørnespark med en fodslæbende evaluering, der nu i torsdags viser sig at gøre ondt værre, fordi den ikke anerkender, at økonomi i sidste ende er det, der afgør tingene. Rigsrevisionen er jo klokkeklar i sin kritik, men det virker ikke til at have fået en klokke til at ringe i regeringen.

Hvis syltekrukkeri, slesk tale og billig portvin ikke skal være eftertidens ord om den nuværende regerings ambitioner på handicapområdet, så skal der ske noget nu!

Simon Toftgaard Jespersen

Formand, Muskelsvindfonden

Formanden fortsatte:

– Som formand for Muskelsvindfonden, som menneske med et handicap er min tålmodighed snart ved at være brugt op. Hvis syltekrukkeri, slesk tale og billig portvin ikke skal være eftertidens ord om den nuværende regerings ambitioner på handicapområdet, så skal der ske noget nu!

Fantastisk at Danmark igen er åbnet

Men den nyvalgte formand ind på glæden ved, at Muskelsvindfonden igen kan afvikle sine indsamlingsarrangementer som Grøn og Cirkus Summarum:

– Verden er åben igen, og det er ganske enkelt fantastisk. Det er ligeledes fantastisk, at vi ser frem mod en sommer, hvor vores indsamlingsaktiviteter til en forandring ikke er nedskalerede eller sågar aflyst. Den del af vores organisation har været presset i bund i to år , og det afspejler sig i vores økonomi og de seneste års underskud, der har tæret på egenkapitalen.

Samtidig blev der på dette års landsmøde vedtaget en skarp politisk udtalelse om, hvordan handicapområdet er indrettet forkert. Den udtalelse kan du læse herunder.

Læs bestyrelsens beretning eller politisk udtalelse

Vælg herunder om du vil læse bestyrelsens beretning eller den politiske udtalelse herunder

Fortællinger gennem 50 år

Muskelsvindfonden startede i 1971 og fejrede i år 50-års jubilæum. Læs den nye udgivelse.

Læs fortællinger

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk