Handicappolitisk aktiv – forandringer kommer ikke af sig selv

Lene Lebech

13. okt 2021

Når der den 16. november er kommunalvalg og valg til regionsråd, er der samtidig valg til kommunernes Handicapråd

Det betyder, at det også er tid til at indstille kandidater til de lokale handicappolitiske bestyrelser under Danske Handicaporganisationer.

Muskelsvindfonden er repræsenteret i 36 kommuner

Gennem Danske Handicaporganisationers lokale bestyrelser og i kommunale handicapråd

Læs mere om hvorfor dette arbejde er vigtigt

Muskelsvindfonden indstiller repræsentanter til de lokale bestyrelser som én blandt de mange organisationer under DH’s paraply. Det er et vigtigt arbejde, der foregår rundt omkring i kommunerne. De aktive medlemmer, som varetager denne opgave, er med til at holde de lokale politikere i ørerne, så handicappolitik og tilgængelighed ikke glemmes i de kommunale budgetter.

Lige nu er Muskelsvindfonden repræsenteret i ca. halvdelen af landets kommuner, og der er derfor ledige pladser i flere kommuner. I enkelte kommuner er der brug for nye friske kræfter. Vi opfordrer løbende vores medlemmer til at engagere sig lokalt, og særligt nu op til kommunalvalget er det vigtigt at være aktiv, så også kommende byråd tager det handicappolitiske arbejde seriøst.

For det handler også om dig, når f. eks. kommunernes omgørelsesprocenter i sager fra Ankestyrelsen er skyhøje. Eller når kommunens borgere med handicap får frataget deres BPA. Eller når retssikkerheden er en by i Rusland. Det handler om os alle.

Vi skal have politikerne til at forstå, hvad et handicap er for at skabe forandring.

Peter Skov Jørgensen

formand for DH Vejle

Læs i artiklerne nedenfor, hvorfor Peter Skov Jørgensen og Jan Jakobsen har valgt at engagere sig lokalpolitisk.

Hvad kan man også gøre under valgkampen?

Du kan blande dig i debatten på forskellig vis. Læs mere her om hvordan: Bland-dig-i-debatten

Har du lyst til at gøre en aktiv indsats i din kommune? Har du spørgsmål til arbejdet i DH’s lokale bestyrelser, eller skal du bruge en indstilling, så kontakt gerne medlemskonsulent Lene Lebech

God valgkamp!

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk