Lasse drømmer
om at blive
professionel
racerunner

En god sport, som både giver frisk luft, gode venner og er sjov, mener 10-årige Lasse, der har muskelsvind.

Af Lasse Max Hejlskov Nielsen

Jeg hedder Lasse, er ti år og bor på Bornholm. Jeg har muskelsvind. For tre år siden startede jeg med at køre på en RaceRunner, og i maj var jeg til mit første Nålestævne i Rønne i klubben Viking. Inden da havde jeg glædet mig i flere dage til det stævne.

Inden det hele begyndte, var jeg lidt nervøs. Jeg deltog i alle de løb, der var. Man kunne løbe 40, 60, 80 og 100 meter. Der var tretten deltagere, og ingen af de andre var handicappede, men jeg kørte bare mod min egen tid. Da jeg kom i mål efter 100 meter løbet, var jeg fuldstændig færdig.

Passer godt til mig

Faktisk drømmer jeg om at blive professionel RaceRunner. Jeg kan godt lide sporten, fordi jeg kan dyrke den, fordi man får meget frisk luft, fordi man får mange gode nye venner, fordi den på en måde passer godt til mig, og fordi mange andre også kan dyrke den.

Indtil videre har jeg været med til Handicap tour de Bornholm tre gange. Sidste gang kørte landstræneren med mig. Jeg har også været på Frederiksberg Stadion og træne med ham.
Hver gang jeg træner, er min trofaste mor med og hepper på mig og min far selvfølgelig også.

De tager også tid på, hvor hurtigt jeg kører nogle bestemte distancer, giver mig noget at drikke, hvis jeg har brug for det, opmuntrer mig, giver mig gode råd sammen med træneren og deltager også selv i træningen, hvis der er mulighed og behov for det.

Intensiv træning

Efter folkeskolen vil jeg gerne på gymnasiet, og efter det vil jeg gå i intensiv træning og skynde mig at blive god. Jeg træner godt nok allerede, men for at blive god skal der meget mere til. For at blive god skal jeg løbe på nogle gode tider og komme til nogle store stævner. Stævnerne kan fx være i København.

Danmark har et godt hold med en god træner, som hedder Mansoor, og han er rigtig flink. Han har også vundet en paralympisk sølvmedalje og to bronzemedaljer. Jeg kunne godt tænke mig at komme til de Paralympiske lege i 2028. I 2032 vil jeg gerne være professionel RaceRunner.

Hvis alt mit drømmeri om RaceRunning ikke bliver til noget, så tror jeg, at jeg vil være opfinder.

Fakta om racerunning

  • RaceRunning er en innovativ sport for handicappede med hæmmet balance.
  • En RaceRunner er en specialbygget 3-hjulet ”løbecykel” uden pedaler, hvorpå balancen ikke er et problem. Derfor er RaceRunning en oplagt sportsmulighed for bl.a. spastikere, gigtramte og amputerede.
  • Sporten giver handicappede, der til daglig kun kan komme rundt i elektrisk kørestol, manuel kørestol eller gangrollator, mulighed for at bevæge sig rundt ved egen kraft og giver selv de sværest handicappede en følelse af at bevæge sig frit og løbe.

Læs mere om sporten, klubber og træning på www.racerunning.dk

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk