Muskelsvindfonden skaber rammer for venskaber

Af Peter Kock Hansen

14. feb 2022

Jo tidligere vi er sammen, jo bedre og stærkere kan venskaber og fællesskaber blive, mener medlemschef i Muskelsvindfonden Peter Kock Hansen

Fællesskab og venskaber er helt centrale dele af Muskelsvindfondens mål for medlemsarbejdet. Det er helt afgørende, at foreningen er med til at etablere rammerne for, at medlemmerne kan mødes. At vi kan dele vores interesser og finde fortrolighed og råd hos andre, der kender til vores situation.

 

Venskaberne skal præges af interesse i foreningens fællesskaber, aktiviteter og oplevelser sammen, hvor bøvl og besvær ikke forstyrrer samværet. Derfor følger vores aktiviteter, arrangementer og kommunikation også medlemmet fra barn til voksen.

Medlemschef Peter Kock Hansen

Vi har alle brug for fællesskab og venskab. Og jo tidligere vi er sammen i forskellige fællesskaber, jo bedre og stærkere er potentialet for venskaber. Derfor prioriterer Muskelsvindfonden også en række aktiviteter og et stærkt fundament for vores unge medlemmer. Troen på sig selv i samvær med andre skal løftes, og det skal være de fælles interesser, der styrer, hvorfor vi er sammen. Vi har en ambition om at være med til at forme og styrke det enkelte medlems tro på sig selv, også uden for foreningen.

Venskaber skal starte tidligt

Venskaberne kommer ikke af sig selv. Vi skal selv gøre en indsats for at blive en del af en social relation, og samtidig skal vi finde de fællesskaber, der er de rigtige for os, og som udvikler sig naturligt.

For os er forældregrupperne vigtige platforme at starte på for de yngste medlemmers relationsdannelse, netværk og mulige venskaber. Forældregrupperne repræsenterer en tryghed, hvor de yngste ”bare” er med, ser andre børn og unge i samme situation som dem selv, har det sjovt i hallen og suser rundt på gangene, ofte sammen med søskende.
Muskelsvindfondens indsats er en spire for børnenes motivation for at ville mere, komme tilbage, møde de andre igen og siden tage det næste store skridt: familie- og sommerlejre til klubdage og påskecamp, alene sammen med de andre unge.

I nogle tilfælde udvikler relationerne sig på tværs af familier, søskende og de unge selv, hvor nære venskaber knyttes, også uden for Muskelsvindfonden.

Samvær giver værdi i sig selv

Medlemsgrupperne i Muskelsvindfonden etableres i første omgang som et skæbnefællesskab, hvor det er diagnosen muskelsvind, der binder medlemmerne sammen. Et af Muskelsvindfondens centrale mål for medlemsaktiviteterne er at flytte dette skæbnefokus mod et interessefællesskab. At vi er sammen, fordi samværet med de andre giver værdi i sig selv, og fordi vi oplever en sammenhæng og forståelse for hinanden.

Hertil ønsker Muskelsvindfonden at tilføre medlemsarbejdet et blik på det aktive liv uden for de etablerede fællesskaber og grupper. Der skal mere fokus på det levede liv lokalt, hvor andre fællesskaber og venskaber også skal etableres.