Politisk fokus på hjælperordning

Suzanne Skærbæk og Gitte Dreier

22. apr 2022

Konferencen om hjælperordning BPA i marts 2022 på Christiansborg var endnu et skridt i den rigtige retning, mener Muskelsvindfonden   

Sjældent var der set så mange kørestolsbrugere på een gang i Landstingssalen, og det gjorde indtryk på politikere og Folketingets formand. Dagen var vigtig for mennesker med handicap, fordi den ordning, som er essentiel for at leve et selvstændigt liv med sit handicap, nemlig BPA-ordningen, var til debat på en konference arrangeret af LOBPA og Enhedslisten.

Konferencen på Christiansborg var en positiv oplevelse, og det var der tre grunde til ifølge Muskelsvindfondens politiske chef Thomas Krog:

For det første viste det massive fremmøde af politikerne, at vi ikke taler om enkelte problematiske sager, men et alvorligt og helt generelt problem. Hjælperordningen fungerer i øjeblikket ikke efter hensigten.

Thomas Krog

Politisk chef, Muskelsvindfonden

– For det første viste det massive fremmøde af politikerne, at vi ikke taler om enkelte problematiske sager, men et alvorligt og helt generelt problem. Hjælperordningen fungerer i øjeblikket ikke efter hensigten. For det andet var de politiske udmeldinger i slutningen af konferencen et vidne om, at politikerne har forstået situationens alvor. For det tredje kom der ikke blot frustrationer, men også en række konstruktive forslag til, hvordan vi får genoprettet verdens bedste handicapkompenserende ordning, BPA-ordningen. 

Formand: Vi står sammen

Formanden for Muskelsvindfonden, Simon Toftgaard Jespersen, er enig:

Jeg har aldrig set så mange mennesker i kørestol samlet på Christiansborg på een gang, og alene det understreger, at vi står sammen i den her kamp

Simon Toftgaard Jespersen

Formand, Muskelsvindfonden

– Det var helt fantastisk at mærke, hvordan vi på tværs af handicaporganisationer, interesser og politiske skel stod sammen om, at BPA-området er på vej ud over kanten. Jeg har aldrig set så mange mennesker i kørestol samlet på Christiansborg på een gang, og alene det understreger, at vi står sammen i den her kamp, der betyder alt for mange menneskers liv og hverdag. 

Muskelsvindfonden hjælper med løsninger 

Politisk chef Thomas Krog fortæller, at konferencen har bidraget til Muskelsvindfondens videre arbejde: 

– Konferencen har været et skridt på vejen, men vi er slet ikke i mål. Derfor er Muskelsvindfonden nu i gang med sammen med samarbejdspartnere på tværs af handicaporganisationer at hjælpe politikerne med konkrete og overkommelige løsninger. Løsninger, der enten kan blive en del af en reform eller en del af finanslovsaftalen 2023. 

Læs mere om Muskelsvindfondens løsninger

Se video, hvor Muskelsvindfondens formand, spørger handicappolitiskeordførere fra SF og Venstre, om hvorvidt BPA-området skal flyttes ud af kommunerne

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk