Rakel tog springet

Jane W. Schelde

30. jun 2016

Rakel havde helt vildt meget kriller i maven og var også lidt nervøs. Alligevel glædede hun sig.

”Det værste bliver nok at springe ud fra flyet. Så er der 30-40 sekunder med frit fald og så 4-5 minutter med faldskærm. Så er vi nede på jorden.”

15-årige Rakel Bøgh Themsen er én af de 17 heldige elever, der på landsplan har fået sit ønske opfyldt i forbindelse med projekt MOT. Alle elever skulle indsende et ønske til MOT-fonden på noget, de gerne ville gøre, som kunne være med til at overskride deres egne grænser.

”Jeg har sådan en liste inde i hovedet på ting, jeg gerne vil prøve. Én af tingene var et faldskærmsudspring. Derfor skrev jeg det, men jeg troede slet ikke, at jeg fik det opfyldt,” fortæller Rakel, som går i 8. klasse på privatskolen N. Kochs Skole i Aarhus.

Fik sin muskelsvinddiagnose for tre år siden

For knap 3 år siden fik Rakel muskelsvinddiagnosen Dystrofia myotonica, som bl.a. betyder, at hun ikke har så mange kræfter, ikke kan gå så langt og har lidt kognitive problemer med hensyn til indlæring. Hendes sygdom betyder, at der er nogle ting, hun ikke kan, men omvendt vil hun også gerne udfordre sig selv på det, hun tror, hun ikke kan.

”Nogle gange har jeg brug for at overbevise mig selv om, at jeg godt kan. F.eks. kan jeg ikke gå ret langt, fordi jeg er bange for at falde. Men når jeg så prøver alligevel, og det går godt, bliver jeg glad.”

For Rakel er faldskærmsudspringet i høj grad også en måde at vise mod på og at overskride sine grænser.

”Jeg vil gerne overbevise mig selv og andre om, at det godt kan lade sig gøre, selv om jeg har muskelsvind. At jeg kan gøre noget vildt,” siger Rakel.

En del af projekt MOT, som bl.a. handler om at forebygge mobning, respektere andres grænser, at kunne sige fra og passe på hinanden, handler også om ikke at lade sig presse til at gøre noget, man ikke selv har lyst til.

Men Rakel har helt klart lyst til at tage springet.

”Jeg har rimeligt godt styr på, hvordan jeg har det, og når det er mig selv, der ønsker det, er det helt ok at overskride mine egne grænser,” siger hun.

Læs mere om organisationen MOT.

 

 

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk