Børn med muskelsvind på ninja-lejr med Merrild

Suzanne Skærbæk Pedersen

09. jul 2019

Japanske mysterier, lydløse spioner og ris i lange baner. I uge 28 er Musholm lydløst forvandlet til en vaskeægte ninja-lejr, når Muskelsvindfonden inviterer til ”Aktiv familieuge” for børn med muskelsvind og deres familie i samarbejde med Merrild

Jo tidligere i livet børn oplever styrken ved fællesskab og får etableret netværk og gode venskaber, jo bedre er de stillet i ungdoms- og voksenlivet. Derfor inviterer Muskelsvindfonden sammen med Merrild Kaffe til Aktiv Familieuge på Musholm – Ferie – Sport – Konference i Korsør. Familieugen finder sted hvert år og arrangeres af Muskelsvindfonden for at styrke de sociale relationer for børn med muskelsvind og ruste dem til et selvstændigt og aktivt liv. Lejren er mulig takket være Merrild.

En populær lejr

Igen i år er lejren populær og er målrettet børn i alderen 7 til 11 år med muskelsvind. Målet med lejren er at styrke børnenes selvstændighed. Erfaringer viser, at børnene under familielejren knytter venskaber på tværs af alder og udfordringer, og det giver mod på efterfølgende at deltage i sommerlejre på egen hånd. Også forældrene er mere villige til senere at melde deres børn til sommerlejr uden mor og far.

Styrke børnene til et liv med muskelsvind

Muskelsvindfondens formand har selv deltaget i mange lejre som barn og kender derfor nødvendigheden af, at man så tidligt som muligt styrker børnenes selvstændighed.

– Vi oplever, at forældre i dag i højere grad er blevet mere ”beskyttende” over for deres børn. Der er færre i dag, som sender deres børn af sted på lejr i en uge, uden de selv er med. Her kan Aktiv Familieuge være med til at sætte en god udvikling igang. Efter de har været afsted sammen med familierne, tør forældrene efterfølgende i højere grad sende dem af sted alene. De kan se, at børnene er en del af et trygt fællesskab. Og i disse rammer tør børnene også prøve flere af deres egne grænser af. Det er fantastisk at opleve, hvordan børn med muskelsvind opdager, at de kan mere, end de selv tror, de kan, fortæller Simon Toftgaard Jespersen, formand for Muskelsvindfonden.

Merrild Kaffe, der i forvejen støtter Muskelsvindfonden gennem kaffesalg på Grøn, støtter lejren med en krone for hver solgte pakke Merrild Økologisk Formalet i butikkerne og dækker dermed størstedelen af udgifterne.

Aktiviteter og kaffepauser

Ugen planlægges af to erfarne aktivitetsledere med hjælp fra frivillige, og leg og læring om sociale relationer er altid i fokus. Rammerne ved Musholm lægger op til hyggeligt samvær, hvor både forældre og børn får talt om livet og delt erfaringer. Kaffepauserne er således lige så vigtige som de fysiske aktiviteter. Her bringer kaffen forældrene sammen, og de kan dele erfaringer med familier i samme situation.

– Vi har lagt vægt på, at temaet skal kunne aktivere alle. Der skal være noget kun for forældrene og noget kun for børnene. Forældrene kan bl.a. sejle i kajak, dyrke yoga samt udveksle erfaringer imens, og børnene har mulighed for at være sig selv og udvikle venskaber, uden at forældrene er til stede. Så vi forsøger at skabe rammerne for selvstændighed og venskaber – både for børn og voksne, siger Anne Madsen, som er frivillig lejrleder hos Muskelsvindfonden, og som netop er færdiguddannet lærer.

Fakta om ”Velkommen til familien – aktiv familieuge”

• Et tilbud til familier, der har et barn med muskelsvind i alderen 7-11 år.
• Familieugen finder sted fra 7. juli 2019 til 13. juli 2019 på Musholm – ferie, sport, konference.
• Der er plads til 16 familier, og førsteprioriteten er familier, der ikke tidligere har deltaget.
• Tre erfarne aktivitetsledere vil lægge et alsidigt program for hele familien.

Fakta om partnerskabsaftalen mellem Muskelsvindfonden og Merrild Kaffe

• Aftalen er indgået mellem Muskelsvindfonden og Merrild Kaffe.
• Aftalen gælder fra april 2016 til oktober 2019.
• Merrild donerer i perioden 1 kr. til Muskelsvindfonden pr. pose Merrild Økologisk Formalet Kaffe, der sælges i detailhandlen.
• På selve Grøn går omsætningen fra salg af Merrild kaffe til Muskelsvindfonden.
• Muskelsvindfonden blev stiftet i 1971 af Evald Krog.
• Muskelsvindfonden styrker mennesker med muskelsvind og deres familier, og foreningen arbejder generelt for at skabe bedre livsvilkår for mennesker med handicap.
• Merrild er grundlagt i 1964 i Kolding af Møller H. Merrild og er det største kaffemærke i Danmark.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk