Frivillige bliver rustet til lederjobbet

Jane W. Schelde

11. sep 2016

Center for Frivillighed og Ledelse har netop afsluttet det 7. hold frivillige, der har gennemgået Muskelsvindfondens lederuddannelse.

De store smil var fremme, da 20 frivillige fra Muskelsvindfonden i denne weekend afsluttede deres 10 måneders lederuddannelse. Uddannelsen er et tilbud til de frivillige sektionschefer, der hver sommer arbejder for Muskelsvindfonden på enten Grøn Koncert, Cirkus Summarum eller Roskilde Festivalen. Målet er at give de frivillige kompetencer og viden om ledelse og give dem værktøjer til at udfylde deres funktion som leder.

lederudd2

Det var samtidig det 7. hold, som Muskelsvindfondens Center for Frivillighed og Ledelse har haft igennem uddannelsesforløbet. Det vil sige, at i alt ca. 125 frivillige har gennemgået lederuddannelsen over de seneste 7 år, og det kan mærkes, siger Ole Rasmussen, der er souschef i Center for Frivillighed og Ledelse og står for uddannelsen af de frivillige.

”På Grøn Koncert i sommer havde 90 % af alle sektionschefer været på lederuddannelse. Det betyder, at de er meget bedre rustet til at varetage opgaven.”

Kompetencegivende uddannelse

Lige siden lederuddannelsen blev etableret i 2008, har ønsket være, at man kunne tilbyde kursisterne en afsluttende eksamen, der samtidig var kompetencegivende. Men først nu er det lykkedes Center for Frivillighed og Ledelse at finde en samarbejdspartner, der kan tilbyde en eksamen på forskellige niveauer.

Udfordringen er, at de frivillige på lederuddannelsen har meget forskellig uddannelsesmæssig baggrund – fra ufaglærte til akademikere.

90% vil til eksamen

At det nu er lykkedes at finde en samarbejdspartner betyder, at når det næste hold frivillige skal i gang med uddannelsen til november 2016, kan Center for Frivillighed og Ledelse tilbyde kursisterne en afsluttende, kompetencegivende eksamen. Og det tyder på at være attraktivt for kursisterne.

”Det har overrasket os, hvor mange kursister der gerne vil gå til eksamen. Faktisk har 90 % af dem, der allerede har tilmeldt sig hold 8, sagt, at de gerne vil til eksamen,” siger Ole Rasmussen.

Sidste tilmeldingsfrist til lederuddannelsens hold 8 er i øvrigt den 20. september 2016.

 

Læs mere om Center for Frivillighed og Ledelse

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk