Hygge, hajer og fodboldhalløj

Jane W. Schelde

12. okt 2021

Stemningen var høj, da en stor flok voksne og børn fra Muskelsvindfondens forældregruppe ’Grillklubben’ i lørdags ankom til Kattegatcentret i Grenå. Forældregruppen havde selv arrangeret weekendens program, der ud over rundvisning og overnatning tæt på hajer, rokker og andre fantastiske fisk på Kattegatcentret også indeholdt et spil powerchair football i Aarhus om søndagen hos klubben Aarhus Rolling Devils.

’Grillklubben’ består af 11 familier, der alle har en dreng med muskelsvind og deres søskende. Drengene er alle mellem 11-14 år. Formålet med gruppen er både socialt samvær og vidensdeling med hinanden.

På weekendturen til Kattegatcentret og besøget hos Aarhus Rolling Devils deltog syv familier med i alt 29 personer. Og de fik ifølge en af forældrene i gruppen, Helle Agersø, en rigtig god oplevelse. Ud over rundvisningen blev deltagerne også undervist i at dissekere 10-armede blæksprutter, som skulle bruges til at fodre hajerne med senere. Dagen på Kattegatcentret sluttede med at sove tæt på hajerne.

Grillklubben har eksisteret siden 2013 og plejer hvert år at arrangere en weekend på Musholm – Ferie – Sport – Konference center i Korsør for gruppens familier og en årlig ”ud af huset”-aktivitet. Derudover arrangerer gruppen 1-2 endagsarrangementer, hvor de mødes og griller sammen med børnene – eller de mødes til en middag kun for de voksne.