Løb og balloner skal gøre opmærksom på ALS

Jane W. Schelde

12. maj 2021

Alt for få har kendskab til diagnosen ALS og de konsekvenser den har, for både den, der får sygdommen og for familien. Det mener den frivillige gruppe i Muskelsvindfonden, ”ALS i fokus”, som siden 2019 har arbejdet ihærdigt på at ændre den kendsgerning.

Og netop i maj, som er den internationale ALS Awareness måned, prøver gruppen at nå længere ud med sit budskab ved dels at opfordre alle til at deltage i en ballon-challenge, dels at invitere til et ALS-løb den 20. juni, som afvikles i forbindelse med den internationale ALS-dag den 21. juni.

ALS-løb – hver for sig

På grund af corona-restriktionerne foregår ALS-løbet ikke som et fællesløb, men som et løb sammen, men hver for sig. Det vil sige, at man selv bestemmer, hvor ruten er, og om man går, løber, triller eller cykler. Man tilmelder sig løbet og vælger den distance, man vil tilbagelægge – fra 1 km. til halvmarathon for dem, der går, løber eller triller, og 25, 50 eller 100 km. for dem, der vælger at cykle.

Undervejs opfordres deltagerne til at tage billeder og indsende til en fotokonkurrence, der afgøres på dagen. Blandt præmierne er et weekendophold på Musholm – Ferie – Sport – Konference center i Korsør.

ALS i fokus opfordrer også til, at deltagerne køber en løbs-t-shirt eller andet merchandise for at vise, at de støtter ALS-løbet.

Jongler med tre balloner

Som en lille gimmick i maj har ALS i fokus startet en dyst, hvor de udfordrer alle til at vise, hvor længe de kan jonglere med tre balloner som et symbol på, at med en sygdom som ALS, har mange ikke selv kræfter og motorik til at jonglere, men det kan andre gøre på deres vegne.

Praktisk information om ALS-løb og ALS-indsatser

Om ALS løbet 2021 | Facebook her

Tilmelding til ALS-løbet her

Køb af løbs t-shirt og andet merchandise her

Læs mere om frivilliggruppen ALS i Fokus her

Læs om Muskelsvindfondens arbejde for mennesker med ALS her

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk