Muskelsvindfondens crew-korps rykker ud og hjælper under corona-krisen

Suzanne Skærbæk Pedersen

19. mar 2020

For at beskytte særligt udsatte mod smitte rykker et specielt korps fra Muskelsvindfonden ud: crew-korpset. De køber ind for dem, som har brug for hjælp over hele landet og stiller poserne på dørtrin.

Corona-krisen udvikler sig lynhurtigt og dag for dag. Mange mennesker er i særlig risiko for at blive alvorligt syge, mange er i karantæne, og nogle er syge. Derfor er der et stigende behov for hjælp til indkøb for dem, der ikke kan forlade deres hjem.

Muskelsvindfondens frivillige har derfor taget initiativ til at starte crew-korpset. Crewer er Muskelsvindfondens dna, som hvert år sikrer, at der sættes scener op og serveres mad og drikke på tværs af Danmark til vores koncert-karavane Grøn og Cirkus Summarum. De vil nu også hjælpe med at sikre, at ingen mennesker med muskelsvind, som er særligt sårbare, udsættes for unødig smitterisiko.

Muskelsvindfondens crewer er en kæmpe muskel

Muskelsvindfondes medlemsafdeling og indsamlingsafdeling sørger for den landsdækkende koordinering. De finder det rigtige match mellem en fra crewet, som har tilmeldt sig korpset og et medlem, som har behov for indkøbsassistance. Det er kun medlemmer af Muskelsvindfonden, som kan benytte “super-crewerne”. Hvordan man gør, kan du læse i faktaboksen forneden.

Gitte-Valentin
Gitte Valentin

 

– Muskelsvindfondens crew er en kæmpe muskel at sætte i sving. Den består af en helt specielt type mennesker. De er passionerede og sætter fællesskab og samfundssind i højsædet. De er vant til at løfte i flok, selv om de alle er meget forskellige. Rent statistisk er de præcis lige så forskellige og individuelle som resten af Danmark. Crewerne understøtter en kultur, der er præget af plads til forskelle, og de brænder for at hjælpe, der hvor det giver mening, fortæller teamleder for Frivillighedskontoret i Muskelsvindfonden Gitte Valentin.

Initiativet opstod, da flere crewer selv bød ind med, om ikke der var noget, de kunne gøre for at hjælpe Muskelsvindfondens medlemmer.

– Crewerne er en kæmpe ressource, og de kender vores formål i forvejen om at skabe plads til forskelle samtidig med, at de forstår situationens alvor for de mennesker, de bruger deres somre på at arbejde frivilligt for. Derfor sætter vi nu dem i spil, siger Gitte Valentin.

Der er taget vigtige forholdsregler

Det kan virke paradoksalt at sende et korps på gaden samtidig med, at regeringen opfordrer til, at man bliver hjemme. Men mange af Muskelsvindfondens medlemmer er særligt sårbare ved en eventuel smitte, og de står i en situation, hvor de bliver nødt til at udsætte sig for smitte ved at gå på indkøb eller ved at få hjælp i hjemmet.

– Vi følger naturligvis alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til hygiejne og afstand. Derfor stiller crewet indkøbsposen på dørtrinnet, og al betaling for varer foregår kontaktløst ved eksempelvis MobilePay. Samtidig mener vi kun, at det er forsvarligt at tilbyde hjælp til indkøb, da de fleste andre opgaver lige nu kan klassificeres som unødvendige, forklarer Gitte Valentin

Generelt skal initiativet også være med til at dæmme op for mulig smitte inden for hjemmets fire vægge, som der er større risiko for, hvis det er familie eller venner, som kommer ind og ud af hjemmet.

Har du brug for hjælp til indkøb fra en super-crewer

Hvis du er medlem af Muskelsvindfonden, kan du henvende dig til medlemsafdelingen på medlem@muskelsvindfonden.dk. Oplys dit navn, mobilnummer, postnummer og by.  Så skaber vi kontakt mellem dig og en crewer, som har meldt sig i dit område.   Henvender du dig inden klokken 12:00, har du mulighed for indkøb den efterfølgende dag.