Skæv bred krum lang – kort og godt pærfekt

Jane W. Schelde

07. maj 2018

Det handler ikke kun om agurker og andre kasserede varer på grund af skønhedsfejl. Det kunne lige så godt være dig og mig, der heller ikke kan leve op til ”standarden” og idealerne. Men vi – og de – er jo gode nok alligevel. For det er indmaden og det indvendige, der tæller. Eller hvad tænker du?

Muskelsvindfonden har udarbejdet et manifest som optakt til det oprør og opgør, foreningen tager med det perfekte.

Manifest

Alle har vi travlt med at stræbe efter det perfekte. Eller i hvert fald at fremstille os selv som perfekte. Sociale medier gløder af billeder med perfekte kroppe, perfekt mad, perfekte børn, perfekte boliger. Det perfekte liv.½ I virkeligheden kan ingen genkende sig selv eller deres omgivelser i det glansbillede, som de selv er med til at tegne. Ingen er kun smukke, lykkelige og lever snorlige liv. Ingen er perfekte. Alle har vi ”fejl”.

Det ved du, det ved naboen, det ved Instagram, og det ved statistikkerne herhjemme:

  • Ca. 50 pct. af os er overvægtige
  • Ca. 30 pct. af os har et fysisk eller selvvurderet handicap
  • Ca. 25 pct. af os kommer i løbet af vores liv i kontakt med det psykiatriske system
  • Ca. 15 pct. af os er analfabeter
  • Ca. 10 pct. af os drikker for meget alkohol

Problemet er, at for få taler om det, og det er en skam. Fejl er livsbekræftende, og der er et behov i samfundet for at se og turde vise det uperfekte: Sin beskidte bil. Sine stakke af vasketøj. Sine klamme vaner. Sine skæve bryster. Alt det, som gør et menneske helt Pærfekt!

En vigtig stavefejl

Og ja, der lavede vi en stavefejl, for det er den, det hele handler om.

Pærfekt sætter ord og handling på behovet for et opgør med det perfekte. Måske endda et oprør. Behovet for en fortælling om, at fejl og rynker er en vigtig del af livet, en del af det autentiske – det naturlige.

Pærfekt er på den måde en hyldest til alle, som hverken kan eller magter at leve op til idealet om det perfekte.

En opfordring til alle om at sænke skuldrene og acceptere, at vi selv og livet er fejlbarligt. En opfordring til at tage stilling: Er jagten på det perfekte virkelig sund for os? Kunne Pærfekt være starten på en folkelig vækkelse, der kan være med til at sikre, at der er plads til alle, uanset hvor Pærfekt man end måtte være?

At gøre verden mere Pærfekt

I Muskelsvindfonden har vi en ambition om at gøre vores til, at verden blive mere Pærfekt, men vi kan ikke gøre det alene. Det er en holdindsats.

Pærfekt er sat i verden for ruske op i det perfekte og fortælle en vigtig historie til de danske forbrugere. Men samtidig er det et brand, som fortæller en historie om ressourcer. Om det at se bort fra skønhedsfejl eller små mangler, hvad enten der er tale om mennesker eller fysiske varer.

En del af Pærfekt er derfor muligheden for at give de krumme agurker og de maste muffins nyt liv; en chance for at ende i skrutten frem for i skraldespanden. Smagen eller kvaliteten fejler jo ikke noget. Gennem fokus på ressourcer og varer, som ellers ville blive kasseret, kan vi sammen gøre en forskel. Det er ikke blot vigtigt og nærmest genialt. Nej, det er faktisk helt Pærfekt!

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk