Hvorfor denne
kampagne?

I Muskelsvindfonden har vi i 2017 sat skarpt på ''det komplicerede møde'' med systemet med kampagnen: "Du tror det er løgn." Via tre satirefilm belyser vi nogle af de utallige situationer i kommunerne, hvor der sker fejl i sagsbehandlingen, hvor kassetænkning bliver hverdag, hvor bureaukratiet tager over, og hvor borgeren ikke føler sig forstået.

Læs, hvorfor vi har lavet kampagnen

Kontrolmøde

Hanne er til kontrolmøde i kommunen. Et møde som skal afklare, hvor meget hjælp en borger med handicap egentligt har brug for. Hanne er nervøs, selvom denne type møde sker hvert år. Men det er jo bare helt almindelige spørgsmål... eller er det?

Læs mere om filmen

Dialogmøde

Henrik er til dialogmøde med sin sagsbehandler. Det er deres første møde, hvor de skal sige goddag, og Henrik skal vejledes. Men han er ikke, hvem han tror, han er… eller er han?

Læs mere om filmen

Kom-i-job-møde

Lisbeth er til møde i jobcentret. Et kom-i-job-møde. Hun er sikker på, at systemet nok skal tilgodese de it-faglige kvalifikationer, hun har. Men der sker noget helt andet.

Læs mere om filmen

De sande historier

Her kan du læse et udpluk af nogle af de historier, hvor borgere møder et komplekst bureaukratisk og absurd system i ønsket om at få hjælp.

Når intimitet
bliver et vilkår
for hjælp

Jeanette Nørregaard Strøm viser sig normalt ikke i nattøj for andre. Men det er en af de mange intime situationer, hun ender i, fordi hun har brug for hjælp i hverdagen.

Læs Jeanettes fortælling

Jimmy drømmer
om at komme på
toilettet, når han skal

Jimmy Bent Jensen har søgt Brønderslev Kommune om en hjælperordning, så han kan leve et mere selvstændigt liv med sit handicap. Men han fik afslag.

Læs Jimmys historie

Sarah Glerup
frygter breve
fra kommunen

Tidligere suppleant i Folketinget og kommunikationsmedarbejder hos Enhedslisten føler, at det løber koldt ned ad ryggen, når der blinker en besked i e-boks.

Læs Sarahs opslag på Facebook

Anne-Mettes søn
fyldte 18 år: 288 mails
og syv møder

For de fleste unge betyder det at fylde 18 år en masse glæde. Men for Anne-Mette og hendes familie blev det begyndelsen til en lang forvirrende kamp mod kommunen.

Læs Anne-Mettes historie

Julies kamp:
”Er det et liv?”

Julie Skjønnemann Strube kæmper med sin kommune for at få en fleksibel hjælperordning (BPA). De har tilbudt hende et skemafyldt liv med tidstagning og ingen fleksibilitet. Kampen om den rigtige hjælperordning dræner hende voldsomt.

Læs Julies Instagram-opslag

Hvor blev tilliden af,
og hvem har
ansvaret for det
tiltagende idioti?

Der er åbenbart ingen grænser for, hvad kommunerne mener, er nødvendigt at se for at beregne den nødvendige hjælp. Flere og flere personer med handicap oplever at blive overvåget i deres hjem af kommunens medarbejdere.

Læs artiklen

Tror I, vi snyder?

Kommuner mistænkeliggør os, lyder det i et debatindlæg, som 33 unge med muskelsvind har skrevet under på.

Læs artiklen

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk